Studiestart 15 mars 2018
Studietakt Deltid 3 månader
Plats Distans
Pris exkl. moms 39 500 kr

Om utbildningen

Välj ett flexibelt lärande via vår distansutbildning Diplomerad Projektledare Bygg- och Fastighet. Du kan i denna utbildning studera på distans från valfri plats. Det är en interaktiv plattform där du flexibelt deltar på föreläsningar och i grupparbeten i realtid.

Hos oss på Newton är branschkontakten inbyggd i utbildningen. Det som gör utbildningen efterfrågad är dess unika närhet till fastighetsbranschen. Diplomerad Projektledare leder inte bara till ett diplom från Newton utan är också en förberedelse för certifiering hos de ledande projektledarorganisationerna (PMI- och IPMA-certifiering).

Utbildningen är framtagen tillsammans med fastighetsbranschen vilket ökar konkurrenskraften på arbetsmarknaden.

”Det här är en bransch som hela tiden utvecklas. Till exempel genomförs allt fler arbeten i projektform och det kräver i sin tur fler kvalificerade projektledare”

Upplägget på utbildningen

 • Deltag via din smartphone, dator eller surfplatta
 • Personlig inloggning via en länk
 • 3 månader
 • Undervisning en dag i veckan
 • Självstudietid tillkommer vid sidan av den schemalagda undervisningen
 • Går att kombinera med hel-eller deltidsjobb

Innehåll

 • Utbildningen ger deltagaren verktyg och kunskaper för att leda och genomföra projekt i fastighetsbranschen på ett kostnadseffektivt och strukturerat sätt
 • Kraven för att bli Diplomerad projektledare är ett godkänt resultat på en avslutande kunskapskontroll, ett godkänt projektarbete och en godkänd självreflektion
 • Deltagarna tillämpar kunskaperna på konkreta fall, det finns också möjlighet att utföra ett projekt som är hämtat ur deltagarens nuvarande arbete

Vem kan söka?
Utbildningen till Diplomerad Projektledare är utformad både för att passa för dem som redan jobbar i fastighetsbranschen eller i närliggande områden och för andra som av olika anledningar vill söka sig till branschen. Kontakta oss för rådgivning eller vid frågor om förkunskapskrav på 08-410 456 00 eller utbildning@newton.se.

Utbildningsavgift
Utbildningens avgift är 39 500 kr exklusive moms för företag för påbyggnadsutbildningen, inklusive kurslitteratur, studiematerial och kaffe/tilltugg. Kostnaden för privatperson är 39 500 kr inklusive moms.

Läs mer om Newtons Allmänna villkor.

Behövs hjälp med finansiering? 
Newton samarbetar med SEB – läs mer här

För att erhålla ett diplom måste utbildningen vara avslutad och avklarad. Utbildningen leder inte bara till ett diplom från Newton, det är också en förberedelse för PMI och IPMA-certifiering.

Efter genomförd utbildning ska man kunna:

 • Planera, genomföra, leda och följa upp bygg- och fastighetsrelaterade projekt
 • Hantera projekt med stora krav på dokumentation och projektstruktur samt aktivt kunna arbeta med projektuppföljning
 • Utveckla din förmåga att leda människor olika typer av projekt
 • Förstå olika entreprenadformer och tillämpa olika avtalssystem som används i bygg- och fastighetsbranschen samt ha kunskap om upphandling och ledning av entreprenader
 • Skapa förfrågningsunderlag och bli en skicklig beställare i bygg- och fastighetsrelaterade projekt

Anmäl dig direkt

Har du frågor om utbildningen?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Antagningen för yrkeshögskolan startar i januari/februari 2018.

Några av våra 200 samarbetspartners

YH-utbildningar ska leda till jobb. Hos oss får du aktuell, relevant kunskap och träning genom verkliga case, praktikfall. Och mer än 1000 timmars praktik (LIA). Klicka här och läs mer om hur vi samarbetar med näringslivet!