English
English

Publicerad:

Möt Michael – Newtons erfarna föreläsare inom Fastighetsekonomi

Att vi på Newton är stolta över den höga kvaliteten i våra utbildningar och fastighetsekonomi är ingen hemlighet. En stor del av framgångsfaktorn är inte bara vår långa erfarenhet inom utbildningsbranschen, utan även våra riktigt vassa lärare som är handplockade direkt från arbetslivet.

Michael Murphy undervisar inom fastighetsekonomi och kalkylering och vi ställde några korta frågor till Michael.

Berätta om din karriär!

– Jag är utbildad civilekonom, efter ett par år kom jag in på fastighetsekonomi och där har jag stannat de senaste 20 åren. Jag har bland annat arbetat som controller, ekonomichef och fastighetschef i olika nivåer, bland annat som chef för Lantmännens fastigheter i hela Sverige. Idag har jag ett konsultföretag vilket jag trivs fantastiskt bra med. Jag gillar att prata med folk, något som ingått i mina tidigare roller och när jag fick frågan 2013 började jag att undervisa på Newton inom fastighetsekonomi, investeringskalkylering samt kalkylering, ämnen som ligger mig varmt om hjärtat. I min karriär är jag nog extra stolt över min förmåga att kunna förhandla, där resultatet i de förhandlingar som jag har genomfört har blivit bättre än jag kunde tro från början.

Vad är det roligaste med att undervisa?

– Helt klart att jag får förmånen att lära känna nya människor, med olika bakgrunder och berättelser. Sen är det fantastiskt kul att arbeta med en klass och verkligen se när ”polletten trillar ned” och de förstår hur allt hänger ihop.

Ser du några trender inom fastighetsbranschen?

– Fastigheter är ju en ”evig” bransch. Hus och fastigheter kommer att finnas under lång tid, vi behöver någonstans att bo och verka i. De senaste åren har det skett en generationsväxling i branschen och fastighetsbolagen söker en hel del folk. Detta tror jag kommer att hålla i sig i ett antal år till, vilket är positivt för dagens studenter. Samtidigt har komplexiteten i dagens fastighetsaffärer ökat, så trenden är nog att fastighetsjobben successivt kommer att bli mer och mer specialiserade.

Varför ska man gå utbildningen Diplomerad Fastighetsekonom?

– Diplomutbildningarna är relativt korta men intensiva, det gör att det är möjligt att kombinera ett arbetsliv samtidigt som man vidareutbildar sig. Upplägget bör vara attraktivt för arbetsgivare som vill investera i sin personal och låta dem vidareutveckla sig eller privatpersoner som vill ta steget vidare i sina karriärer.

Dela artikeln

Liknande