English
English

Karriär som kravanalytiker

Är du intresserad av att kombinera IT med en förståelse för hur företag arbetar och utvecklar innovativa lösningar? Då kan en karriär som kravanalytiker vara rätt väg för dig. I detta inlägg kommer jag att ge dig en inblick i utbildningen och vad det innebär att vara kravanalytiker.

Publicerad:

Från anläggningsbranschen till kravanalytiker

Mitt namn är Clint Wulkan och jag har tidigare arbetslivserfarenhet inom butik, kundtjänst samt digital marknadsföring. När jag väl satte igång med mina studier så valde jag först en annan utbildning inom anläggningsbranschen.

Med ett år kvar av studierna så drog inflationen igång och vi var på väg in i en lågkonjunktur. Möjligheterna för anställning efter examen minskade dramatiskt. Min jakt på nya studier tog därför fart och så fastnade jag för Newtons utbildning Kravanalytiker.

Att förstå och översätta kundbehov till konkreta krav

Det jag fastnade främst för var att Kravanalytiker är en yrkesroll med mycket variation. Det kan vara att man börjar dagen på kontoret, men sedan styr man upp diverse workshops, intervjuer eller dylikt som krävs för datainsamling. Du kommer ha kontakt med många olika människor, så det är ett väldigt socialt yrke och du kommer ständigt utmanas och utvecklas.

Som Kravanalytiker är det vår uppgift att förstå och översätta kundens behov till konkreta krav på produkter och tjänster. Detta är en viktig process som hjälper företag att utveckla innovativa och kundorienterade lösningar. Med en ständigt ökande efterfrågan på högkvalitativ kravanalys är det ett bra tillfälle att börja din karriär inom denna spännande bransch.

Min erfarenhet av att studera till Kravanalytiker på Newton

Jag går nu min andra termin (av totalt fyra) hos Newton Kompetensutveckling för att bli just det; Framtidens Kravanalytiker (med stort ”F”). Kan bara säga att tiden jag spenderat på utbildningen hittills har varit en av de mest fantastiska, lärorika och givande jag varit med om. Utbildningen har varit fylld med många spännande och lärorika utmaningar som jag och mina drivna kursare har tagit oss igenom tillsammans.

Utbildningen tar hänsyn till de senaste trenderna och teknologierna inom kravanalys och ger dig de färdigheter och kunskaper du behöver för att lyckas i din karriär.

Ansök nu för att bli framtidens Kravanalytiker

Om du är intresserad av att kombinera IT med en förståelse för hur företag arbetar och vill ha en karriär inom en spännande och varierande yrkesroll, då kan jag starkt rekommendera utbildningen till Kravanalytiker.

Den ger både praktisk och teoretisk kunskap och är perfekt för den som vill utvecklas och utmanas i en växande bransch. Tveka inte att skicka in din ansökan före den 2 Maj för att få chansen att bli framtidens Kravanalytiker.

Vänligen,
Clint Wulkan

Dela artikeln

Liknande