Det är lätt att ansöka till Newton! Nedan finner du allt du behöver veta om antagningen till våra Yh-utbildningar

Ansökan för utbildningar med start HT20 öppnar i januari/februari 2020. Du kan ej påbörja preparandkurs innan ansökan är öppen. Ansökan för Testare Göteborg med start 16 dec 2019 är däremot öppen för ansökan.


CHECKLISTA FÖR ANTAGNINGEN 2019

1. Gå in på newton.se och klicka på ”Ansök Nu” på de utbildningar du vill söka till

2. Skapa en ansökan på yhantagning.se

3. Ladda upp gymnasiebetyg (som PDF eller JPG)
Om du glömmer detta bedöms din ansökan som obehörig tills du inkommer med dina handlingar.

4. Lämna in ansökan (viktigt!)
Om du inte har dina handlingar klara för uppladdning men ändå vill lämna in din ansökan går det bra. Din ansökan kommer då att bedömas som obehörig. Du kommer då att få påminnelser om att komplettera med dina handlingar så snart du kan.

5. Boka tid till en antagningsträff för att göra det Särskilda Provet
Du anmäler dig till provet på Yh-antagning.se under fliken händelser så snart du lämnat in din ansökan.

6. Åk till Newton och genomför det Särskilda Provet
I de fall vi har fler sökande än antal platser gör vi ett urval, resultatet på provet bestämmer vilken plats i rangordningslistan du får.


TIPS

  • Notera att Yrkeshögskolan inte har tillgång till den nationella betygsdatabasen eller den information som finns på antagning.se. Det går däremot utmärkt att skicka in en print screen från antagning.se eller ta ett foto på dina betyg (notera att namn och personnummer måste synas).
  • Bifoga endast handlingar som är relevanta för behörighet och urval, dvs. gymnasiebetyg eller motsvarande samt eventuella arbetsgivarintyg om du vill åberopa reell kompetens (Newton behöver alltså inte CV, personliga brev, kursplaner, anställningsavtal, lönespecifikationer, timredovisningar, universitetsdiplom eller liknande).
  • Ladda inte upp komprimerade filer (.zip, .rar etc.)
  • För gymnasiet och universitetsutbildningar gäller inte diplom utan endast förteckningar över kurser som ingått i utbildningarna, inklusive betyg
  • Logga in på yhantagning.se och kolla mailen regelbundet. Newton kommunicerar löpande angående status på din ansökan. Vi är måna om att allt blir rätt och vi kommer att påminna dig om du har missat något.
  • Om du vet att du saknar viss behörighet, sök i god tid innan sista ansökningsdatum. Då har du längre tid på dig att komplettera med nya handlingar eller göra klart eventuell preparandkurs.

Har du frågor om behörighet, särskilt prov, preparandkurs eller annat? Kolla in vår FAQ