Missade du sista ansökningsdatum?

Efter sista ansökningsdag 4 maj kommer vissa av Newtons utbildningar vara öppna för sen anmälan. En sen anmälan behandlas löpande och ofta senare i processen. De som har ansökt i tid behandlas först, därefter behandlas sena anmälningar. Observera att även om Newton tar emot sena anmälningar är det ingen garanti för att du ska få en plats.

Om du uppfyller behörighetskraven och det fortfarande finns lediga platser på utbildningen kan du vid en sen anmälan erbjudas en plats i det andra urvalet. Vid sen anmälan finns inte möjlighet att skriva det särskilda provet.


Följande utbildningar är öppna för sen anmälan:

Systemutvecklare .NET – Stockholm, Göteborg & Malmö
Systemutvecklare Java –
Stockholm, Göteborg & Malmö
Byggnadsingenjör Digitalt byggande –
Stockholm, Göteborg & Malmö


Saknar du behörighet?

Newton erbjuder provtillfällen för behörighetsgivande test (test för reell kompetens) för dig som gjort en sen anmälan. Detta är ett sätt för dig som saknar behörighet att bli behörig till utbildningen och vidare ha en möjlighet att bli antagen i det andra urvalet. Du finner information om dessa provtillfällen på yh-antagning.se när du lämnat in din ansökan. Du kan skriva prov i följande ämnen:

  • Matematik 2
  • Engelska 6
  • Programmering
    • Du kan starta Newtons preparandkurs även vid sen anmälan
  • Bygg och anläggning
    • Du kan starta Newtons preparandkurs även vid sen anmälan

Aktuella datum för behörighetsgivande test

Datum: 24 juni 2020

Anmälan sker under fliken händelser på yh-antagning.se. OBS! Notera att detta test är efter ordinarie kompletteringsdatum vilket att innebär att du genom godkänt resultat eventuellt kan erbjudas en plats i det andra urvalet om det fortfarande finns plats på utbildningen.