5 augusti – Nytt datum för behörighetsgivande test – Sen anmälan

22 jun 2020

För dig som inte uppfyller de formella kraven på behörighet finns ändå en möjlighet att bli antagen genom reell kompetens. Du kan alltså ansöka även om du saknar behörighet. Reell kompetens innefattar kompetens du förvärvat genom exempelvis arbete eller icke-formell utbildning (till exempel en kurs på fritiden).

Behörighetsgivande test

Saknar du betyg eller intyg i behörighetsgivande ämnena Matematik, Engelska eller Svenska? Det finns då möjlighet att du genomför ett behörighetsgivande test i det/de ämnena som du saknar. Du gör testet/testen digitalt på distans. Du anmäler dig till ett provtillfälle på yh-antagning.se.

OBS! Notera att detta test är efter ordinarie kompletteringsdatum vilket att innebär att du genom godkänt resultat eventuellt kan erbjudas en plats i det andra urvalet om det fortfarande finns plats på utbildningen. Ordinarie datum för behörighetsgivande test för att kunna bli behörig i första urvalet var 29 april och 20 maj.

Nästa datum: 5 augusti 2020

Anmälan sker under fliken händelser på yh-antagning.se.


Preparandkurs

Saknar du betyg eller intyg i Bygg och anläggning 1 eller Programmering 1? Då finns det möjlighet att läsa vår kostnadsfria preparandkurs på distans för att bli behörig. Kursen avslutas med ett prov som ges digitalt på distans. Du anmäler dig till ett provtillfälle på yh-antagning.se.


Nästa datum: 5 augusti 2020

OBS! Notera att detta slutprov är efter ordinarie kompletteringsdatum vilket att innebär att du genom godkänt resultat eventuellt kan erbjudas en plats i det andra urvalet om det fortfarande finns plats på utbildningen. Ordinarie datum för slutprov för att kunna bli behörig i första urvalet var 29 april och 20 maj.

Anmälan sker under fliken händelser på yh-antagning.se.


Har du frågor om behörighet, särskilt prov, preparandkurs eller annat? Kolla in vår FAQ