Anna skrev på för nytt jobb på diplomeringsdagen

16 jun 2021

Anna Hedberg kände att det var dags att byta inriktning. Idag har hon påbörjat sin nya karriär som fastighetsförvaltare på Nabo.

Ett avgångsvederlag ledde till nystart

Innan utbildningen på Newton hade Anna arbetat i flera år, bland annat som ekonom på SEB och som produktionsledare och projektledare på H&M. Men vid en tidpunkt kände hon att hon inte fick ihop livspusslet med familj och jobb vilket ledde till att hon började fundera på att göra något helt annat. Då kom chansen i och med ett avgångsvederlag vid en omorganisation. Anna berättar:

- Det kickade i gång beslutet att göra något nytt. Frågan var bara vad. Jag är en organiserad och praktiskt lagd person som tycker om att ha nära kontakt med kunder och vill ha många järn i elden! - Jag kom att tänka på förvaltaryrket. Som fastighetsförvaltare har man mycket kundkontakt och i rollen får man jobba med både teknisk och ekonomisk förvaltning.

Du valde att gå Newtons utbildning Diplomerad Fastighetsförvaltare – varför?

- Jag är van att studera och med det ville jag ha en hög studietakt så jag snabbt kunde komma ut i arbete igen. Eftersom jag inte hade erfarenhet från fastighetsbranschen sedan tidigare var också möjligheten att bygga upp ett nätverk viktig för mig. Sedan föll valet på Newton också för att jag hade hört att utbildningen har ett gott renommé inom fastighetsbranschen.

Hur kändes utbildningen för dig?

- Utbildningen motsvarade verkligen mina förväntningar och jag har fått väldigt mycket i utbyte. Studietakten var hög, men det var värt det för utbildningen har givit mig väldigt mycket. Särskilt lärorikt var vårt ämnesövergripande projekt där vi jobbade tillsammans i grupp. Stämning i klassen var bra och vi var alltid generösa med att dela med sig av goda råd. Det var förstås extra värdefullt att få tips från dem som redan arbetar inom branschen.

Praktik genom rekryteringsspecialist  

Anna hade tänkt vänta med att söka jobb tills hon var diplomerad, men personalen på Newton uppmuntrade studenterna att fila på sitt CV och börja söka jobb redan under utbildningen. Efter att ha kontaktat flera rekryteringsbolag insåg Anna snabbt att hon behövde komplettera utbildningen med praktik. Då skulle hon också få chansen att visa sitt driv. Något som är uppskattat inom branschen men som inte alltid framkommer i ett CV.

- En rekryteringsspecialist sa till mig att hon skulle försöka hjälpa mig genom att ringa sina kontakter och två timmar senare hade hon ordnat ett telefonmöte med fastighetsbolaget Nabo. När jag ringde upp dem hade hon redan sålt in mig så bra så att de ville satsa på mig och jag erbjöds en praktikplats.

Vad fick du göra under din praktik på Nabo?

- Under min praktik på Nabo arbetade jag med teknisk förvaltning och på så sätt fick jag praktisk branscherfarenhet. Jag fick vara med om att upprätta många underhållsplaner och det var verkligen lärorikt. Det gick så pass bra på praktiken att jag blev erbjuden ett jobb som fastighetsförvaltare i slutet av praktikperioden. Samma dag som jag diplomerades från Newton skrev jag på anställningskontraktet med Nabo.

Kunderna är det bästa med yrket

Som fastighetsförvaltare på Nabo är hon kundansvarig för ett antal bostadsrättsföreningar. I rollen som förvaltare ingår kundansvaret för tjänsterna ekonomisk och teknisk förvaltning samt fastighetsskötsel. Min vardag kan handla om allt möjligt, allt från att vara bollplank vid offertförfrågningar till att driva försäkringsärenden samt vara med på säljpresentationer.

- Det bästa med yrket är samarbetet med mina kunder och mina kollegor. Vi är som ett team. Mina kunder är styrelser i bostadsrättföreningar och jag vill att de skall känna att de alltid har mig att rådfråga. Nabo har ett starkt nätverk av kompetens som jag använder flitigt. Det känns tryggt att det alltid finns någon att fråga om det skulle behövas. Eftersom jag är både ekonom och projektledare i botten så tycker jag det är kul att driva saker framåt. Nabo är ett relativt nystartat företag som är inriktat på bostadsrättsföreningar. Kulturen tillåter alla anställda att vara med och påverka och man får utvecklas inom det man är bra på helt enkelt.

Hur vill du fortsätta att utvecklas?

- Nu vill jag fortsätta att lära mig mer. Det finns hur mycket som helst att fördjupa sig i inom förvaltning. Nabo är ett grymt företag och jag har bara snuddat vid flera intressanta områden!

Diplomerad Fastighetsförvaltare

Distans, Malmö & Stockholm
6 månader