Att plugga till systemutvecklare – Jonathan berättar

24 apr 2020

Drömmer du om att göra karriär inom IT? Med Newtons utbildning Systemutvecklare .NET lär du dig verktygen för att utveckla IT-system och applikationer samtidigt som du blir insatt i den senaste tekniken inom systemutveckling. Vi fick oss en pratstund med Newtonstudenten Jonathan Harlin som läser just utbildningen Systemutvecklare .NET.

Varför sökte du till utbildningen Systemutvecklare .NET?
- Jag sökte till utbildningen eftersom det är en stor efterfrågan på systemutvecklare. Jag valde just en YH-utbildning eftersom de jobbar nära företagen i näringslivet, och det är en trygghet på så sätt att man får kunskaper som är relevanta idag.

Vad är det bästa med att gå utbildningen till Systemutvecklare på Newton?
- Det bästa med att gå utbildningen Systemutvecklare .NET på Newton är att jag får en bra och konkurrenskraftig utbildning efter examen.

Vad har utbildningen betytt för dig?
- För mig har utbildningen betytt mycket! Att kunna byta inriktning från att jobba i industri till att plugga och få en bra och framtidssäker utbildning känns både kul och meningsfullt.

Varför tycker du man ska välja utbildningen Systemutvecklare .NET hos Newton?
- Jag tycker man ska välja utbildningen Systemutvecklare .NET om man vill ha ett framtidssäkert yrke med konkurrenskraftig lön.

Hur vill du fortsätta att utvecklas?
- Jag tänker fortsätta utvecklas inom systemutveckling genom att lära mig fler tekniker och språk. För att kunna vara attraktiv på arbetsmarknaden tror jag det är viktigt att ha en bred kunskap inom systemutveckling. Sen är det självklart alltid bra om man kan specialisera sig inom ett visst område.

Hur ser drömanställningen ut?
- Min drömanställning är på ett företag där jag kan fortsätta utvecklas och känner att jag tillför mycket till teamet. Sen skulle det självklart vara kul att starta eget företag i framtiden.

Har du några tips till den som funderar på att gå en utbildning till Systemutvecklare .NET?
- Testa flera olika programmeringsspråk innan du börjar för att se vad du tycker är roligast. Det finns många bra kurser online där man lär sig grunderna.

SÖK TILL SYSTEMUTVECKLARE .NET