Kontakta oss Kalendarium English Svenska
Logga in

Undervisning HT21 – Covid-19

24 jun 2021

Ny information gällande anpassningar till Folkhälsomyndigheten allmänna råd i Stockholms län, Västra Götalands län och Skåne län. Newton följer Folkhälsomyndighetens och Myndigheten för yrkeshögskolans direktiv.

Information från FHM pressträff 28/5

Folkhälsomyndigheten kom den 28/5 med glädjande besked om att det allmänna rådet om att utbildningar för vuxna bör erbjudas distansundervisning upphör att gälla från den 1 juni. Detta innebär i praktiken att Newton har möjlighet att framöver bedriva utbildning på plats. ”För vuxna som studerar blir det möjligt att återgå till undervisning på plats, gradvis och med vidtagna försiktighetsåtgärder”. Här kan ni läsa mer från pressträffen.

Höstterminen 2021

Med informationen från pressträffen innebär detta att Newton inte längre behöver ha all undervisning på distans. Däremot ska vi återgå med beaktande av försiktighet. Vad innebär då detta för oss på Newton?

Pågående klasser
Alla pågående klasser ska fortsatt genomföra sin undervisning på distans t.o.m. 31 augusti. Nya beslut tas under augusti månad för hur vi avser att göra fr.o.m. 1 september.

Nya klasser
Nya klasser med start 16 augusti ska vara på plats minst en dag i veckan t.o.m. 31 augusti. Endast en klass ska vara inne åt gången. Det innebär att max 40 studerande plus personal är på plats samtidigt. Nya beslut tas under augusti månad för hur vi avser att göra fr.o.m. 1 september.

Fortsatt gäller att hålla avstånd, tvätta händerna och följa de allmänna råden från Folkhälsomyndigheten. Newton följer fortsatt utvecklingen och det allmänna råd som kommer från Folkhälsomyndigheten och övriga myndigheter vilket kan göra att snabba beslut behöver fattas. Vi vill fortsatt tacka för er flexibilitet och förståelse i denna minst sagt speciella situation. Vi uppdaterar er så snart nya beslut fattas.

Undervisning HT21 – Covid-19