Kontakta oss Kalendarium English Svenska
Logga in

Marju byggde på tidigare yrkeskunskaper med förvaltarutbildning

30 apr 2021

Marju Maide ville vidareutveckla sig inom byggteknik, ekonomi och juridik och valde Newtons utbildning Diplomerad Fastighetsförvaltare.

Från Estland till Sveriges fastighetsbransch

Karriären startade i Estland där Marju arbetat inom fastighetsbranschen i hela sitt yrkesliv. År 2003 flyttade hon till Sverige och fick snart arbete även här, bland annat som kundansvarig inom nyproduktion på ett större byggföretag i Linköping.

Efter en stor omorganisation blev hon tyvärr övertalig men Marju valde att se det positivt. Hon tog tillfället i akt och passade på att vässa sitt CV med en vidareutbilda inom förvaltning.

Marju, hur föll valet på att gå Newtons utbildning Diplomerad Fastighetsförvaltare?

- Jag ville komplettera mina kunskaper inom byggteknik, ekonomi och juridik och fastnade för Newton. Jag lockades av de tydliga målen, visionerna och att Newton har bra samarbeten med många fastighetsföretag som löpande behöver arbetskraft.

Vad har varit roligast/bäst med utbildningen och hur fungerade det att plötsligt byta till en digital plattform?

- Det roligaste med utbildningen har varit att knyta nya värdefulla kontakter i branschen, bland annat under de olika grupp- och projektarbeten där vi har lärt känna varandra. Lärarna skapade ett fantastiskt drag i gruppen som fick oss att skratta och ha roligt hela vägen och då även under mer utmanande arbeten.

I och med Coronapandemin övergick undervisningen för första gången till att vara digital. Det fungerade också bra och jag sparade mycket tid. Det bästa med utbildningen var att få utbyta erfarenheter och att se allas engagemang i gruppen, trots distansutbildning, samt bra kursmaterial och böcker som ingick.

Varför tycker du man ska söka till Newtons utbildning Diplomerad Fastighetsförvaltare?

- Utbildningen ger dig verkligen en övergripande förståelse för fastighetsbranschen, förvaltarrollen och de olika arbetsuppgifter som kan ingå i din framtida yrkesroll. Du kommer att få träffa otroligt kompetenta och engagerade lärare som bjuder på goda råd och konkreta tips från arbetslivet. Du kan också förvänta dig nya vänner och en utbildningsledare som tar väl hand om gruppen vad som än händer i samhället.

Mer om utbildningen Diplomerad Fastighetsförvaltare

Utbildningen Diplomerad Fastighetsförvaltare bedrivs på plats i Stockholm (under pandemin sker all utbildning på distans tills nya direktiv) eller som Distansutbildning (Hela Sverige) och går bra att kombinera med ditt ordinarie arbete. Startdatum för  är den 21 september 2021.

Har du frågor om utbildningen kan du kontakta mig!

Diplomerad Fastighetsförvaltare

Distans
6 månader