Snabbintervju – Systemutvecklare Java

21 jun 2021

Sebastian Stanczak går utbildningen Systemutvecklare Java hos oss på Newton Yrkeshögskola. Han har tidigare arbetat 10 år inom mediaproduktion men valde att byta bana.

Vad gjorde att du ville byta karriär och studera till Systemutvecklare?

- För mig handlar utbildningen till systemutvecklare om trygghet och stabilitet. Därför valde just denna utbildning, för att helt enkelt framtidssäkra mig själv.

Vad skulle du säga till de som ännu inte sökt utbildningen men är intresserade?

- Jag tycker absolut att de ska göra en ansökan. Tekniken utvecklas hela tiden och det finns idag teknik i saker som inte hade det för bara ett år sedan. I den takt tekniken går framåt kommer det alltid att finnas ett behov av systemutvecklare.

Till de som startar sin utbildning i höst, vilka tips kan du ge dem?

- Det är mycket eget ansvar, glöm inte att ta vara på den tiden. Det är givetvis lektioner med lärare men vi har även dagar där det är "fri tid" fast ändå inte. Det gäller då att använda den tiden till kurslitteraturen och att leta runt på nätet för att bli ännu bättre. Jag har märkt att ju mer jag lär mig och ju mer jag intresserar mig i ämnet desto enklare och roligare blir det.

Är du intresserad av utbildningen till Systemutvecklare Java eller Systemutvecklare .NET?

Du kan fortfarande göra en Sen Anmälan - Till hösten kan det vara du som fått en utbildningsplats med inriktningen Systemutvecklare