Kontakta oss Kalendarium English Svenska
Logga in

Vi arbetar i partnerskap med Zelmerlöw & Björkman Foundation för att möjliggöra högre utbildning och yrkesskola i Kenya.

Stolta samarbetspartners med  Zelmerlöw & Björkman Foundation

Vi brinner såklart för eftergymnasial utbildning och med detta samarbetet kan Newton bidra med mer än pengar. Uppstarten av Kenswed Technical & Vocational Training (KTVT) – Kenswed Yrkesskola vilket innebär att Kenswed kan erbjuda fler av eleverna eftergymnasial utbildning i form av en rad praktiska utbildningar som lättare leder till jobb direkt efter examen.

I projektet kommer vi bidra med kunskap, erfarenhet och kompetens i utvecklandet av den nya yrkesskolan. Spännande tycker vi!

Verksamhetsfilm ZBF

I denna film kan du träffa stiftelsens grundare och några ungdomar som är en del av de program vi stöttar.

Grundaren Måns Zelmerlöw hälsar till Newton

Tillsammans hjälper vi utsatta ungdomar från fattigdom och utanförskap till utbildning och försörjning.

Insamlingsstiftelsen Zelmerlöw & Björkman Foundation (ZBF) är huvudfinansiär till det fristående projektet Kenswed Academy som de driver tillsammans med den ideella förening Global Relations.

Kenswed Academy är en gymnasieskola för utsatta ungdomar i Nairobi, Kenya. Generellt är det ungdomar som bor i slummiljö och som inte har råd att betala skolavgifter. Zelmerlöw & Björkman Foundation vill stärka de utsatta ungdomarna hela vägen från utanförskap och fattigdom till arbete och försörjning. Detta sker primärt genom utbildning och entreprenörskap.

Kenswed Technical & Vocational Training (KTVT) - Kenswed Yrkesskola. Just nu pågår ett nytt projekt där Kenswed under 2020 ska bygga och starta en yrkesskola. I arbete med att bygga upp den nya yrkesskolan kommer Newton att hjälpa till med kunskap och erfarenhet genom att stötta och bidra med kompetens i utvecklandet av den nya yrkesskolan.