Diplomerad Fastighetsförvaltare

Joachim Nilsson är 52 år gammal och bor i Stuvsta. För ett tag sedan gick Joachim utbildningen Diplomerad Fastighetsförvaltare på Newton och idag jobbar han som Fastighetsförvaltare på Wallfast AB i Stockholm. Vi ringde upp Joachim för att höra hur han upplevde studierna på Newton!

Hej Joachim! Hoppas att allt är bra? Har du tid för en liten intervju?
Hej! Absolut, allt är bra här. Fråga på bara!

Innan du utbildade dig hos oss på Newton arbetade du i transportbranschen – varför valde du att omskola dig mot fastighetsbranschen?
Ja exakt, jag jobbade i transportbranschen i 25 år varav 15 år som arbetsledare och enhetschef. Sedan blev jag mer intresserad av fastigheter och jobbade som egen företagare inom bygg och fastighetssektorn i ungefär 5 år. Därefter fick jag tyvärr en arbetsrelaterad ledsjukdom som gjorde att jag tvingades avveckla företaget. Jag valde att omskola mig mot fastighetsbranschen då jag alltid varit intresserad av fastigheter, dessutom kommer branschen och alla fastighetsrelaterade tjänster alltid att finnas kvar hur än konjunkturen svänger. Underhåll kommer alltid att behövas!

Vad var bäst med Newtons diplomutbildning?
Förutom allt, skulle väl jag säga det breda kursprogrammet och de kompetenta lärarna, och självklart den familjära stämningen som råder mellan studenterna och ledningen.

Om någon är intresserad av att börja på någon av våra diplomutbildningar – vad skulle du ge för tips och råd?
Hoppa på! Det är tufft att komma in i branschen, särskilt utan hjälp. När man väl fått sitt diplom och äntligen tagit sig in i branschen är det verkligen värt all tid man lagt ner.

Vad tror du att ett diplom från Newtons diplomutbildning är värt?
Ett diplom är mycket värt och jag har fått veta under tiden jag sökte jobb (men också nu efter avklarad utbildning) att Newton är ett välrenommerat utbildningsföretag som står högt i kurs hos arbetsgivare.

Finns det någonting som du vill tillägga? Är det någonting som du tycker varit bra?
Det skulle väl i sådana fall vara att ni borde lobba lite mer för utbudet! Ni erbjuder ju också studievägledning som Mia (en av Newtons utbildningsledare) är en klippa på. Mycket av hennes hjälp har gjort att jag faktiskt tagit mig in i branschen och jobbar med just det jag utbildat mig till.

Tack för samtalet Joachim och lycka till framöver!