Två handledare blev tilldelade Newtons Handledarpris i Stockholm den här hösten. Först ut var AnnMarie Löfberg, marknadschef på GE Healthcare (läs intervjun med henne här), den andra utmärkelsen tilldelades här om dagen Lars Persson, energiansvarig på Fortifikationsverket. Lars Persson har under många år tagit emot praktikanter och blev i år nominerad av Newtonstudenten Fredrik Iggfors, från fastighetsförvaltarklassen i Stockholm, som spenderat sin praktikperiod hos Fortifikationsverket. Lars är i grunden VVS-ingenjör och har tidigare arbetat som konsult och projektledare inom industri- och bostadsbranschen. Han har idag arbetat på Fortifikationsverket i sex år. Newtons VD Anders Carlson och marknadsansvarig Petra Brohäll åkte över till Fortifikationsverket för diplomöverlämning (och lite go’fika)!

FortifikationsverketGrattis till en fin nominering, Lars! Vad tror du gör dig till en bra handledare?
– Oj, svår fråga. Jag tror att jag är hyggligt prestigelös. Dessutom arbetar jag för att skapa en miljö med högt till tak samtidigt som jag är intresserad av människor. När man läser Fredriks motivering till varför just jag skulle vinna Newtons Handledarpris tycker jag att det verkar som att jag lyckats!

Fortifikationsverkets process att ta emot praktikanter började med att de för några år sedan insåg att det skulle vara klokt med lite avlastning på företaget. Studenter hade tidigare hört av sig till HR-avdelningen om praktikplatsönskemål så Lars beslutade (under en hektisk period) att ta emot en praktikant för att få lite hjälp i arbetet. Lars berättar att han såg praktikperioden som en  win-win-situation, både för Fortifikationsverket som behövde hjälp då arbetsbelastningen var tung men också för studenten som behövde arbetslivserfarenhet.

– Fördelarna  att ta emot praktikanter är många, bland annat får man en viss avlastning och sedan är det också extremt roligt att bidra till att studenter kommer i arbete – man får se människor växa! En annan bra sak är självfallet att man som handledare får dela med sig av sitt kunnande och sin erfarenhet till en kunskapstörstande praktikant. Sen är det ju häftigt att praktikanten kan komma att bli en framtida kollega.

Som handledare måste man vara en bra ledare, vilka egenskaper är viktiga hos en handledare anser du?

  • Prestigelöshet
  • Kunna ge ”lagom” mycket ansvar till praktikanten
  • Att alltid finnas till hands
  • Tillit mellan handledare och praktikant

Vilka färdigheter/egenskaper utgör en bra praktikant?
– Svårt att säga faktiskt men jag tror att en praktikant måste få möjlighet att ”ta för sig” och få ett ansvar med stöd. Jag brukar säga att de måste vara beredda att kavla upp ärmarna. Det är svårt att begära att de ska klara av alldeles för avancerade arbetsuppgifter till en början. Kanske är det också så att jag själv inte skulle ha klarat det vid yngre år, praktikanten måste helt enkelt få tid på sig att lära och utvecklas. Dessutom brukar jag säga till de praktikanter som varit hos oss att de måste vara tydliga med vad de vill och om de undrar över någonting. Det är självfallet ömsesidigt och även jag måste vara tydlig i min kommunikation, om de inte förstår så tar jag gärna en fråga mer är en fråga för lite.