Grattis till Newtons handledarpris Henrik!
Tack! Det känns riktigt kul!

Berätta lite om dig själv, vem är Henrik Nordlund?
Jag har studerat industriell ekonomi på KTH och kompletterade även med en kandidatexamen i nationalekonomi på Stockholms universitet. Så jag har studerat en del, haha. När jag studerade arbetade jag extra på Gröna Lund där jag sedermera också blev servicechef. Det var nog där intresset för teknik, service och fastigheter föddes.

När jag väl skulle söka jobb hittade jag en lämplig traineetjänst på Rikshem som jag blev intresserad av. Sen gick det fort! Jag fick en anställning och började arbeta i Uppsala som förvaltare, men det gjorde jag bara i ett halvår. Sedan anställdes jag som fastighetschef i Stockholm och har gjort det i ett och ett halvt år nu.

Hur ser processen ut när ni tar emot en praktikanter?
Vi är ett företag som växer snabbt, och har inte alla rutiner på plats än,  så vi har inget centralt sätt att hantera och ta emot praktikanter. Detta innebär att här i Stockholm är vi väldigt fria att göra hur vi vill.  Vi har satt  som mål att ta emot cirka 2 praktikanter per år i Stockholm, och 10 i hela landet. Rekryteringsprocessen blir också mer effektiv när vi gör mycket lokalt; vi går igenom alla CV:n och ansökningar, därefter tar vi in några på intervju. Sen är det i slutändan jag som avgör vem vi ska ta in.

Vad har ni för råd till företag som aldrig tagit emot en praktikant men som är lite nyfiken?
VÅGA! Många företag ställer sig säkert frågor som ”vad ska vi fylla praktikantens dagar med?”, ”hur blir praktikanten tillräckligt utmanad och stimulerad?” och ”har vi tid?”… Så här är det: Företaget utvecklas av detta, det är verkligen ingen goodwill eller pro bono-grej som vi håller på med. Företag mår väldigt bra av att ta emot praktikanter helt enkelt. Det blir win-win-win.

  • Win 1: Företaget utvecklas och får avlastning
  • Win 2: Studenten omvandlar sin kunskap praktiskt och får prova vingarna ute i arbetslivet
  • Win 3: Skolan (i detta fall Newton) får bättre kontakt med branschen och därmed gladare studenter

Jag tycker att det är bra om det finns en huvudhandledare och några andra behjälpliga personer från företaget som kan engageras så att praktikanten kan lära sig av flera personer. Detta ger praktikanten ett viktigt helhetsperspektiv som behövs i den framtida yrkesrollen.

Beskriv en bra praktikant!
En bra praktikant måste våga fråga, vara vetgirig och nyfiken. Det är nog de allra viktigaste egenskaperna. Sedan måste ju praktikanten våga dryfta att han eller hon inte har någonting att göra, man vill ju inte ha en praktikant som står och stampar. En bra praktikant visar framfötterna helt enkelt!

Tack för pratstunden och grattis till Newtons handledarpris, Henrik!
Tack!

11092697_10155371447970626_78533109_n