Alex Soto Serrano, tidigare newtonstudent

Tjenare Alex, vad händer nu – efter Newtonstudierna?
Jag började faktiskt jobba i måndags som projektadministratör på HSB Stockholm där jag är kontaktperson för alla hyresgäster!

Hur kommer det sig att du hamnade på HSB?
Jag har faktiskt varit där samtliga tre praktikperioder och det har fungerat väldigt bra. Så fick jag ett bra erbjudande helt enkelt.

Summera tiden på Newton!
Spännande, lärorikt, inspirerande och lagom tempo. Newton har plockat med alla kurser i utbildningar som man kommer att behöva i arbetslivet, det som lärs ut är kunskaper och färdigheter som man kommer att använda i sin framtida yrkesroll. Att blanda teori och praktik ger en helhetsbild och det har varit skitbra!

Är det någonting speciellt / någon speciell person som du vill lyfta fram från din Newtontid?
Vår lärare inom juridik! Hon var verkligen en duktig lärare som lyckades förklara juridiken, som är ett ganska invecklat ämne, på ett väldigt pedagogiskt sätt. Hon motiverade verkligen oss studenter.

Du har varit en framstående Newtonstudent, what’s your secret?
Jag är tävlingsinriktad, jag tävlar mot alla samtidigt som jag också tävlar mot mig själv. Jag blir triggad av att kämpa och så gillar jag att bevisa både för mig själv andra att jag kan.

Vad är ditt mål?
Jag skulle vilja bli en renodlad förvaltare, vara min egen och ha mandat att ta hand om saker som rör min egen fastighet. Sen när jag har uppnått det målet ska jag omdefiniera min målbild. Men upp ska jag såklart, haha!