Vår utbildning till Kravanalytiker IT passar dig som vill varva dina kommunikativa färdigheter med kunskaper inom IT. Med utbildningen skapar du mycket goda chanser till jobb då rollen som Kravanalytiker blir allt mer eftertraktad på arbetsmarknaden.

Fler och fler företag förstår vikten av kompetenta personer som snabbt kan sätta sig in i företags verksamheter, förstå vilka behov och utmaningar som finns och sedan översätta dessa till tydliga krav. Som Kravanalytiker har du en nyckelroll inom IT-branschen och har kontakt både med kunder och beställare samt andra yrkesroller inom IT. Du får möjlighet att vara delaktig i hela processer, från start till mål, och se till att olika lösningar levereras på rätt sätt.

krav
Cecilia Larsson

Cecilia Larsson studerar sitt sista år på utbildningen till Kravanalytiker IT i Malmö. Här kan du läsa om vad hon tycker om utbildningen och varför hon valde att utbilda sig till Kravanalytiker.

Hur fick du upp ögonen för Newtons utbildning till Kravanalytiker IT?
Jag arbetade tidigare som redovisningsekonom och kände att jag ville göra något nytt. Jag kände ett behov av att utvecklas och började söka efter vilka möjligheter som fanns. Jag sökte mig om efter utbildningar både på universitetet och yrkeshögskolor men kom fram till att en yrkeshögskoleutbildning var det som passade mig bäst. Att investera i 2 års studier där jag redan under utbildningen skulle få möjlighet att praktisera och på så sätt snabbt komma ut på arbetsmarknaden var något som jag kände passade mig. Jag blev intresserad av Kravanalytikerutbildningen eftersom det är ett socialt, varierat och utvecklande yrke där du får arbeta med många olika människor.

Vad är det bästa med utbildningen?
Att utbildningen ger dig så stora valmöjligheter i hur och var du vill arbeta. De kunskaper du får med dig är applicerbara i princip var som helst, inte bara inom IT. Du får användning både av dina sociala, strukturella och analytiska förmågor. Du får vara en del i en hel process och se till hur man tar sig hela vägen från punkt A till punkt B. Du utvecklar och hjälper människor att göra sitt jobb bättre och får ha ett finger med i alla delar vilket är det jag gillar allra mest.

Vad skulle du säga till någon som är nyfiken på att utbilda sig till Kravanalytiker IT?
Först och främst, SÖK. Du har inget att förlora på att söka. Fundera också på vad det är som gör dig intresserad. Om du inte är intresserad att arbeta med människor så är det här yrket förmodligen inget för dig. Vill du däremot ha ett socialt och varierat arbete där du får möjlighet att vara nyfiken och hela tiden utvecklas är yrkesrollen Kravanalytiker perfekt. De långa praktikperioderna är en bra möjlighet för att få en fot in på ett företag. Jag är ute på min praktik nu och har blivit erbjuden att fortsätta arbeta efter min examen i vår.