Kontakta oss Kalendarium English Svenska
Logga in
Stockholm 23 augusti 2021
Göteborg 23 augusti 2021
Malmö 23 augusti 2021
400 yh-poäng (2 års heltidsstudier)
Stäng
YH

Byggnadsingenjör – Digitalt byggande

CSN-berättigad

ANSÖKAN ÖPPNAR I BÖRJAN AV FEBRUARI
Om utbildningen

Brinner du för byggteknik och digital utveckling? Med Newtons utbildning Byggnadsingenjör – Digitalt byggande kan du arbeta med att anpassa ny- och ombyggnationer till framtidens digitala lösningar och innovationer. I städerna byggs det mer än någonsin och bostadsbehovet är det största på länge. Just därför behövs det anställas mer modern och kompetent arbetskraft i byggbranschen, något det i nuläget är brist på.

I utbildningen ingår både praktik, projekt och teoretiska ämnen med målet att du efter avslutad utbildning besitter förmågan att planera, samordna och slutföra byggrelaterade projekt. Inriktningen Digitalt byggande lägger stort fokus de digitala delarna i ett byggprojekt – alltifrån att exempelvis rita en carport till att projektera ett hus på en tomt. I utbildningen kommer du därför lära dig hantera programvaror så som CAD, BIM och Revit.

Om yrkesrollen
Efter utbildningen
Behörighetskrav
Kursöversikt
Att få tag på Byggnadsingenjörer har under de senaste fem åren varit ett branschproblem. Orsaken är en kombination av en generell brist på Byggnadsingenjörer i branschen, samt att det finns en svårighet att få tag på rätt kompetens med mer praktisk erfarenhet. Generellt sett ligger byggsektorn efter när det kommer till digitalisering, och sådan kompetens är något som framöver kommer att efterfrågas.

Några av våra 200 samarbetspartners

Stockholm 23 augusti 2021
Göteborg 23 augusti 2021
Malmö 23 augusti 2021
400 yh-poäng (2 års heltidsstudier)

Vill du veta mer om utbildningen?

Fyll i dina uppgifter så ser vi till att du får all information du vill ha.