Kontakta oss Kalendarium English Svenska
Logga in
Stockholm Besked om start HT22 i jan
Göteborg Besked om start HT22 i jan
Malmö Besked om start HT22 i jan
400 yh-poäng (2 års heltidsstudier). CSN-berättigad
Stäng
YH

Byggnadsingenjör – Digitalt byggande

Brinner du för byggteknik och digital utveckling? Newtons utbildning till Byggnadsingenjör ges i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Byggingenjör – utbildning med jobbchanser

I städerna byggs det mer än någonsin och behovet av kvalificerad arbetskraft inom byggbranschen är stort. Som examinerad byggnadsingenjör går du därför en ljus framtid till mötes. Utbildningens inriktning mot digitalt byggande lägger ett stort fokus på just de digitala delarna i ett byggprojekt. Vår utbildning leder till ett yrke där du utformar byggnader med hjälp av digitala verktyg och du kommer därför att lära dig hantera programvaror såsom CAD, BIM och Revit. Matematiska beräkningar som ligger till grund för byggkonstruktioner ingår också i utbildningen.

Att läsa till Byggingenjör på yrkeshögskola

I vår YH-utbildning till byggnadsingenjör ingår både praktik, projekt och teoretiska ämnen med målet att du efter avslutad utbildning besitter förmågan att planera, samordna och slutföra byggrelaterade projekt. Genom utbildningens två praktikperioder får du omsätta dina kunskaper i praktiken vilket ger dig betydelsefull erfarenhet som du kommer att kunna dra nytta av när det är dags att starta din karriär som byggnadsingenjör.

Är du intresserad av att studera en Yh-utbildning men inom ett annat yrke? På Newton är vi stolta över att kunna erbjuda YH-utbildningar inom fastighetsbranschen. Du kan exempelvis läsa Fastighetsförvaltare - YH eller Teknisk förvaltare - Utbildning (YH). Vi erbjuder även utbildningar och kurser inom flera andra områden och branscher också.

Om yrkesrollen
Efter utbildningen
Behörighetskrav
Kursöversikt
Byggnadsingenjör - Utbildning - Stockholm
Byggingenjör - Utbildning - Göteborg
Byggnadsingenjör - Utbildning - Malmö
Att få tag på Byggnadsingenjörer har under de senaste fem åren varit ett branschproblem. Orsaken är en kombination av en generell brist på Byggnadsingenjörer i branschen, samt att det finns en svårighet att få tag på rätt kompetens med mer praktisk erfarenhet. Generellt sett ligger byggsektorn efter när det kommer till digitalisering, och sådan kompetens är något som framöver kommer att efterfrågas.

Några av våra 200 samarbetspartners

Stockholm Besked om start HT22 i jan
Göteborg Besked om start HT22 i jan
Malmö Besked om start HT22 i jan
400 yh-poäng (2 års heltidsstudier). CSN-berättigad
Ansökan sker på yh-antagning.se

Vill du veta mer om utbildningen?

Fyll i dina uppgifter så ser vi till att du får all information du vill ha.