49 500 kr exklusive moms Anmäl direkt
Distans 12 mars
Distans 10 sep
Deltid 3 månader
Stäng
Diplomutbildning

Diplomerad Fastighetsekonom

Vår uppdaterade Diplomutbildning inom Fastighetskonomi inkluderar nu det viktiga och spännande ämnet cirkulär ekonomi. Lär dig om resultat- och budgetansvar med ett hållbart perspektiv.

Fastighetsekonomi - utbildning för ansvar

Arbetar du med fastighetsekonomi ska du kunna ta ett resultat- och budgetansvar för de fastigheter som du är ansvarig för. Med Newtons utbildning Diplomerad Fastighetsekonom ökar din förståelse för ekonomiska beslut inom fastighetsbolag och du kan enklare göra korrekta ekonomiska bedömningar. Du får bland annat lära dig olika metoder och verktyg för budgetering, kalkylering, lönsamhetsbedömning och nyhet för 2024 cirkulär ekonomi.

Vad menas med Cirkulär Ekonomi för dig med ett ekonomiskt ansvar i fastighetsbranschen?

Cirkulär ekonomi inom fastighetsbranschen handlar om att minska avfall och resursanvändning genom att återanvända, återvinna och maximera effektiviteten av material och resurser i bygg- och fastighetsprojekt.

Att fördjupa dig i cirkulär ekonomi är en strategisk satsning. Det ger dig  möjligheten att effektivt hantera ekonomin samtidigt som du stärker bolagets hållbarhetsprofil och varumärke. Genom att minska miljöpåverkan och vara förberedd på framtida regleringar, positionerar du ditt företag ekonomisk framgång och hållbarhet. Cirkulär ekonomi är en kraftfull kombination av ekonomiskt ansvar och strategisk hållbarhet.

Läs vidare om utbildningen till diplomerad fastighetsförvaltare, eller anmäl dig direkt!

Anmäl dig här!

Läs till fastighetsekonom på distans

Newtons utbildning till Diplomerad fastighetsekonom är en kurs du läser på distans under tre månader på deltid. Kursstart är i februari 2023.

Så kan du använda kunskaperna från utbildningen

Den svenska fastighetsmarknaden är för närvarande starkt inriktad på de enskilda fastigheternas ekonomiska resultat och deras framtida lönsamhetspotential. I utbildningen "Diplomerad fastighetsekonomi" kommer vi också att undersöka fastighetsekonomi från ett fastighetsförvaltares perspektiv, både för enskilda fastigheter och fastighetsportföljer.

Som Diplomerad fastighetsekonom kan du:

1. Budgetera
2. Ekonomiskt analysera den löpande ekonomin
3. Utföra analyser för värdeskapande åtgärder
4. Genomföra värderingar på enskilda fastigheter och på fastighetsportföljer
5. Identifiera områden för att gå från linjär ekonomi till cirkulär ekonomi inom fastighetsbranschen

Du har också en förståelse för det skattemässiga regelverket som berör fastighetsverksamheten.

Läs vår artikel om förändrade villkor i fastighetsbranschen och vikten av att fler på fastighetsbolaget besitter fastighetsekonomisk kunskap

Betalningsalternativ för dig som privatperson - SVEA Ekonomi

Vi samarbetar med Svea för att erbjuda dig som privatperson marknadens bästa betallösningar. Med Sveas smidiga funktioner ser vi till att dina transaktioner är trygga och säkra – och du kan välja det betalsätt som passar dig bäst.

Diplomutbildningar med Newton

Är du intresserad av våra övriga diplomutbildningar inom fastighetsbranschen? Utöver vår utbildning i fastighetsekonomi kan du också läsa till diplomerad fastighetsförvaltare eller vår projektledare/bygg-utbildning som båda ger dig en diplomering efter avslutad utbildning.

Utbildningens innehåll
Upplägg och kursöversikt
Efter utbildningen
Utbildningen vänder sig till
Arbetsmarknaden för fastighetsekonomer

Betalningsalternativ för dig som privatperson - SVEA Ekonomi

49 500 kr exklusive moms Anmäl direkt
Distans 12 mars
Distans 10 sep
Deltid 3 månader

Vill du veta mer om utbildningen?

Fyll i dina uppgifter så ser vi till att du får all information du vill ha.