Kontakta oss English Svenska
Logga in
Stockholm 2 okt
Göteborg 2 okt
Kort YH-utbildning, 60 yh-poäng, 12 veckor - deltid, CSN-berättigad
Stäng
YH

Energioptimering

ÖPPEN FÖR SEN ANSÖKAN! Delta i Sveriges grönare framtid med vår korta YH-kurs i energioptimering. Lär dig hur du kan bidra till att minska energiförbrukningen inom fastighetssektorn, som står för en tredjedel av landets totala energianvändning. Genom att förbättra energieffektiviteten i byggnader kan du vara med och arbeta mot FN:s globala hållbarhetsmål.

Förstå och ta kontroll över din fastighets energianvändning

Denna kurs ger dig insikter om hur du kan se din fastighet som ett system där alla delar samverkar för att uppnå optimal effektivitet. Vi undersöker faktorer som påverkar inomhusklimatet och hur olika installationer fungerar tillsammans. Kursen utrustar dig med verktyg för att skapa ett hållbart inomhusklimat och bedöma teknikval ur ett hållbarhetsperspektiv.

Praktisk kunskap för systemintegration och mätning

Utforska hur installationer kan integreras i styrsystem och övervakningscentraler och få grundläggande kunskaper i mätningsteknik. Kursen utrustar dig med förmågan att självständigt analysera, bedöma och föreslå förbättringar för att optimera en fastighets energianvändning.

Effektivisera med kunskap om energioptimering

Få en grundlig förståelse för reglersystemets uppbyggnad och funktion samt kunskap om olika tekniska lösningar för energioptimering. Du lär dig hur företaget kan arbeta med energiledningssystem, olika typer av energieffektiviserande åtgärder, samt hur du kan utreda, värdera och föreslå åtgärder för att minska energiförbrukningen i både bostäder och industriella lokaler.

Kostnadsfri och CSN:berättigad

Denna korta Yh-kurs är helt kostnadsfri för deltagare. Dessutom är den CSN-berättigad, vilket innebär att du kan ansöka om studiemedel från Centrala studiestödsnämnden (CSN) under din studietid.

Ansökningsinstruktion
Reell kompetens - Om du saknar behörighet
Kursupplägg & Datum:
Efter utbildningen:
Behörighetskrav:
Stockholm 2 okt
Göteborg 2 okt
Kort YH-utbildning, 60 yh-poäng, 12 veckor - deltid, CSN-berättigad
Ansökan sker på yh-antagning.se

Vill du veta mer om utbildningen?

Fyll i dina uppgifter så ser vi till att du får all information du vill ha.