Stockholm Besked 2024
Göteborg Besked 2024
Kort YH-utbildning, 60 yh-poäng, 12 veckor - deltid, CSN-berättigad
Stäng
YH

Energioptimering

Delta i Sveriges grönare framtid med vår korta YH-kurs i energioptimering. Lär dig hur du kan bidra till att minska energiförbrukningen inom fastighetssektorn, som står för en tredjedel av landets totala energianvändning. Genom att förbättra energieffektiviteten i byggnader kan du vara med och arbeta mot FN:s globala hållbarhetsmål.

Förstå och ta kontroll över din fastighets energianvändning

Denna kurs ger dig insikter om hur du kan se din fastighet som ett system där alla delar samverkar för att uppnå optimal effektivitet. Vi undersöker faktorer som påverkar inomhusklimatet och hur olika installationer fungerar tillsammans. Kursen utrustar dig med verktyg för att skapa ett hållbart inomhusklimat och bedöma teknikval ur ett hållbarhetsperspektiv.

Praktisk kunskap för systemintegration och mätning

Utforska hur installationer kan integreras i styrsystem och övervakningscentraler och få grundläggande kunskaper i mätningsteknik. Kursen utrustar dig med förmågan att självständigt analysera, bedöma och föreslå förbättringar för att optimera en fastighets energianvändning.

Effektivisera energi med kunskaper om optimering

Kursen ger dig en djupgående genomgång av reglersystemets uppbyggnad och funktion. Under utbildningen får du också med dig kunskaper om olika tekniska lösningar för optimering av energi. Du får lära dig hur företag kan jobba med energiledningssystem, om olika typer av energieffektiviserande åtgärder samt om hur du kan gå tillväga för att utreda, utvärdera och föreslå åtgärder för minskad energiförbrukning i både bostäder och industriella lokaler.

För dig som redan jobbar inom fastighetsbranschen och är intresserad av att lära dig mer har vi en tvådagarsutbildning som lär dig om drift- och energioptimering i fastighet.

Kostnadsfri och CSN-berättigad

Denna korta Yh-kurs är helt kostnadsfri för deltagare. Dessutom är den CSN-berättigad, vilket innebär att du kan ansöka om studiemedel från Centrala studiestödsnämnden (CSN) under din studietid.

Ansökningsinstruktion
Reell kompetens - Om du saknar behörighet
Kursupplägg & Datum:
Efter utbildningen:
Behörighetskrav:
Stockholm Besked 2024
Göteborg Besked 2024
Kort YH-utbildning, 60 yh-poäng, 12 veckor - deltid, CSN-berättigad
Ansökan sker på yh-antagning.se

Vill du veta mer om utbildningen?

Fyll i dina uppgifter så ser vi till att du får all information du vill ha.