Kontakta oss Kalendarium English Svenska
Logga in
Stockholm 1 november 2022
Stockholm eventuell start HT23
90 yh-poäng (18 veckors heltidsstudier). CSN-berättigad
Stäng
YH

Hållbar Broadcasttekniker

ANSÖKAN STÄNGD - Bredda din kompetens och få specialistkunskaper inom TV-produktion. En bransch som växer snabbt med goda möjligheter till arbete redan idag.

Kostnadsfri utbildning i TV-produktion

Att arbeta med direktsänd TV innebär att du skapar rörligt innehåll som underhåller oavsett om det är inom sport eller nöje. Det är spännande och fantastiskt roligt att vara med där det händer. Utbildningen Broadcasttekniker är kostnadsfri och riktar sig till dig som har lite erfarenhet av branscher som t.ex. tv, film, gaming, youtube, pod, sociala medier eller event.

Broadcasttekniker är ett framtidsyrke

Branschen växer i stadig takt och det görs alltmer sport- och nyhetssändningar från studio. Det produceras mängder av kortare sändningar och digitala event för produktlanseringar, årsstämmor och företagsevent. All studioproduktion digitaliseras och effektiviseras. Ökningen har lett till efterfrågan på en rad tekniska funktioner som krävs för att genomföra bra och professionella studiosändningar. Dagens TV-produktioner behöver dessutom ha ett hållbarhetstänk. Efter avslutad kurs kommer du ha insikt om initiativet Green Time, som främjar hållbarhet inom produktion, arbetsmiljö och ekonomi.

Varierande och fartfyllt arbete väntar

I kursen Broadcasttekniker får du kunskaper som berör flera av de funktioner som nu behövs för att på ett hållbart sätt se till att branschen kan fortsätta leverera. Det handlar exempelvis om roller som TOM (teknisk chef), EVS (klippare), BING (färgkorrigera bild), Bildmixer och Kameraoperatör.

CSN-berättigad utbildning

Utbildningen är en kort kurs inom YH och är kostnadsfri. Du är CSN-berättigad under de månader du läser utbildningen Newton samarbetar med svenska tv-kanaler.

Kursupplägg
Efter utbildningen
Behörighetskrav
Kursöversikt

Framtagen i samarbete med

Stockholm 1 november 2022
Stockholm eventuell start HT23
90 yh-poäng (18 veckors heltidsstudier). CSN-berättigad
Ansökan sker på yh-antagning.se

Vill du veta mer om utbildningen?

Fyll i dina uppgifter så ser vi till att du får all information du vill ha.