Kontakta oss Kalendarium English Svenska
Logga in
12 900 kr exklusive moms Anmäl direkt
Stockholm 23-24 nov
Malmö 14-15 feb
Göteborg 22-23 mar
Stockholm 23-24 maj
2 heldagar
Stäng
Kurs

Hyresjuridik Bostad – grundkurs

Hyresjuridik är ett område med flertalet fallgropar och hög risk för att göra formella fel som leder till juridisk skada.

Hyreslagen (Jordabalken 12 kap) är central i ett fastighetsföretags verksamhet och det är nödvändigt med rätt kunskap om hyresrätten i kontakten med hyresgästerna. I denna grundutbildning får du kunskap dels om grundläggande juridik för förståelsen av hyresjuridiken, dels om hyreslagens regler från inflyttning fram till utflyttning, framför allt kopplad till bostadslägenhet.

Resultat efter kurs

Efter avslutad kurs har du grunderna i hyreslagen för bostäder klart för dig. Du har fått verktyg för att på ett sakligt sätt ta dig an diskussioner med hyresgäster samt känna dig säker på att tackla ett hyresjuridiskt problem. Med de kunskaper du fått kan du förebygga tvister och på så sätt spara både tid, kostnader och lägga grunden till en bra hyresrelation till din hyresgäst.

Kursen vänder sig till

Uthyrare, fastighetsförvaltare, förvaltningsassistent, administratör och andra som kommer i kontakt med hyresjuridiska frågor på bostadsföretaget. 

Kursmoment
I kursavgiften ingår även:
Allmänna villkor
12 900 kr exklusive moms Anmäl direkt
Stockholm 23-24 nov
Malmö 14-15 feb
Göteborg 22-23 mar
Stockholm 23-24 maj
2 heldagar

Vill du veta mer om utbildningen?

Fyll i dina uppgifter så ser vi till att du får all information du vill ha.