Malmö Ingen start 2024
400 yh-poäng (2 års heltidsstudier). CSN-berättigad
Stäng
YH

Kravanalytiker (Business analyst)

Är du duktig på att förstå det komplexa och översätta det till något lättförståeligt? Då kan Newtons utbildning till kravanalytiker i Malmö vara någonting för dig.

Kravanalytiker

Kravanalytiker är en utbildning med möjligheter där du förvandlar kundens vision till verklighet. Vi är många som känner igen oss i en frustration över databaserade tjänster, webbplatser, dataprogram och appar som inte fungerar som de ska. Bristerna har ofta att göra med att den som har beställt systemet och utvecklaren av systemet inte talar samma språk. För att de två sidorna ska kunna förstå och kommunicera med varandra behövs en översättare, med andra ord en kravanalytiker. En kravanalytikers uppgift är att förstå beställarens behov och problem, och därefter översätta detta till en beskrivning som utföraren förstår. En beskrivning som slutligen kvitteras tillbaka på ett språk som beställaren förstår.

Utbildning till kravanalytiker på yrkeshögskola

Newtons YH-utbildning till kravanalytiker ger dig goda möjligheter till att påbörja en lyckad karriär inom IT-branschen. Utbildningens två praktikperioder ger dig värdefull praktisk erfarenhet där du får möjlighet att omsätta och sätta dina teoretiska kunskaper på prov. På Newton har vi ett gott och nära samarbete med framstående företag inom IT-branschen. Därför vet vi vilka kompetenskrav på kravanalytiker som efterfrågas av företag idag, vilket har hjälpt oss att utforma utbildningen för att ge studenterna rätt kunskaper.

Vi erbjuder även andra YH-utbildningar inom IT; Systemutvecklare - .NET är en av våra andra populära IT-utbildningar som går att söka hos oss. Spana in den idag!

Vad gör en kravanalytiker (Business Analyst)?
Efter utbildningen
Behörighetskrav
Kursöversikt
Datorkrav
Kravanalytiker - Utbildning - Malmö
IT-branschen ökar kraftigt i Sverige och utredningar pekar på ett stort behov av kravanalytiker till följd av ökade användarkrav på de IT-system som tas fram.

Några av våra 200 samarbetspartners

Malmö Ingen start 2024
400 yh-poäng (2 års heltidsstudier). CSN-berättigad
Ansökan sker på yh-antagning.se

Vill du veta mer om utbildningen?

Fyll i dina uppgifter så ser vi till att du får all information du vill ha.