Kontakta oss Kalendarium English Svenska
Logga in
Stockholm Besked i januari 2021
Malmö Besked i januari 2021
400 yh-poäng (2 års heltidsstudier)
Stäng
YH

Kravanalytiker

CSN-berättigad

Om utbildningen

Vi har nog alla någon gång blivit frustrerade över databaserade tjänster, webbplatser, dataprogram och appar som inte fungerar som de ska. Bristerna har ofta att göra med att den som beställt systemet och utvecklaren av systemet inte talar samma språk. För att de två sidorna ska kunna förstå och kommunicera med varandra behövs en översättare, med andra ord en Kravanalytiker. En kravanalytikers uppgift är att förstå beställarens behov och problem, och därefter översätta detta till en beskrivning som utföraren förstår. En beskrivning som slutligen kvitteras tillbaks på ett språk som beställaren förstår.

Newton – Specialiserade på IT

Förutom goda möjligheter till ett välbetalt jobb ger Newtons utbildning dig alla möjligheter till en lyckad karriär inom IT-branschen. Genom Newtons nära samarbete med framstående branschföretag, är utbildningen utformad efter kompetenskraven som företag idag efterfrågar. Med utbildningens två praktikperioder får du värdefull praktisk erfarenhet, och det finns även goda möjligheter att knyta kontakter med framtida arbetsgivare.

Om yrkesrollen
Efter utbildningen
Behörighetskrav
Kursöversikt
IT-branschen ökar kraftigt i Sverige och utredningar pekar på ett stort behov av kravanalytiker till följd av ökade användarkrav på de IT-system som tas fram.

Några av våra 200 samarbetspartners

Stockholm Besked i januari 2021
Malmö Besked i januari 2021
400 yh-poäng (2 års heltidsstudier)

Vill du veta mer om utbildningen?

Fyll i dina uppgifter så ser vi till att du får all information du vill ha.