Kontakta oss Kalendarium English Svenska
Logga in
Malmö 23 augusti 2021
400 yh-poäng (2 års heltidsstudier). CSN-berättigad
Stäng
YH
Ansök senast 05 maj

Kravanalytiker

Om utbildningen

Vi har nog alla någon gång blivit frustrerade över databaserade tjänster, webbplatser, dataprogram och appar som inte fungerar som de ska. Bristerna har ofta att göra med att den som beställt systemet och utvecklaren av systemet inte talar samma språk. För att de två sidorna ska kunna förstå och kommunicera med varandra behövs en översättare, med andra ord en kravanalytiker. En kravanalytikers uppgift är att förstå beställarens behov och problem, och därefter översätta detta till en beskrivning som utföraren förstår. En beskrivning som slutligen kvitteras tillbaka på ett språk som beställaren förstår.

Kravanlytiker - Utbildning

Newtons YH-utbildning för kravanalytiker ger dig goda möjligheter till ett välbetalt jobb och alla möjligheter till att påbörja en lyckad karriär inom IT-branschen. På Newton har vi ett gott och nära samarbete med framstående företag inom IT-branschen. Vi har utformat vår utbildning till kravanalytiker efter de kompetenskrav som efterfrågas av företag idag.

YH-utbildning till kravanalytiker ger jobbchanser

Utbildningens två praktikperioder ger dig värdefull praktisk erfarenhet där du får möjlighet att omsätta och sätta dina teoretiska kunskaper på prov. Praktikperioden är även ett tillfälle som ger dig goda möjligheter att knyta kontakter med framtida arbetsgivare som behöver en kravanalytiker med rätt kompetens. Vid utbildningens slut kommer du att besitta de kunskaper som efterfrågas av IT-branschen idag.

Vi erbjuder även andra YH-utbildningar inom IT; Systemutvecklare - Java eller Systemutvecklare - .NET är två av våra andra populära IT-utbildningar som går att söka hos oss. Spana in dem idag!

Om yrkesrollen
Efter utbildningen
Behörighetskrav
Kursöversikt
IT-branschen ökar kraftigt i Sverige och utredningar pekar på ett stort behov av kravanalytiker till följd av ökade användarkrav på de IT-system som tas fram.

Några av våra 200 samarbetspartners

Malmö 23 augusti 2021
400 yh-poäng (2 års heltidsstudier). CSN-berättigad
Ansökan sker på yh-antagning.se

Vill du veta mer om utbildningen?

Fyll i dina uppgifter så ser vi till att du får all information du vill ha.