2 veckors deltidsstudier
Stäng
YH

Preparandkurs – Bygg och anläggning

Denna preparandkurs riktar sig till dig som saknar behörighet i Bygg och anläggning och vill bli behörig till utbildningen Byggnadsingenjör. Du måste ha ansökt till utbildningen Byggnadsingenjör - Digitalt Byggande för att kunna påbörja preparandkursen.

Om vår preparandkurs i Bygg och anläggning

Preparandkursen ger dig de kunskaper i bygg och anläggning som du behöver för att att kunna tillgodogöra dig utbildningen. Kursen ges på distans och du kan påbörja den när du själv önskar. Du gör kursen i den takt du vill då den är på distans, men den beräknas att ta 2 veckor på deltid.

Du anmäler till kursen på följande sätt:

1. Ansök till utbildningen (Byggnadsingenjör – Digitalt Byggande)

2. När du lämnar in din ansökan kommer du få ett meddelande som heter "Newton - Tack för din ansökan!" på www.yh-antagning.se. I det meddelandet finns instruktioner om hur du påbörjar preparandkursen.

OBS! Observera att kursen ger dig möjlighet att bli behörig till Newtons utbildning till Byggnadsingenjör – Digitalt Byggande. Vi har därför inte möjlighet att skriva ut intyg om genomgången preparandkurs.

Kostnad
Kursen är kostnadsfri för dig som sökande till Newtons utbildning Byggnadsingenjör – Digitalt byggande.

Anmälan till slutprov för preparandkursen i Bygg och anläggning

Du anmäler dig till slutprov för kursen på yh-antagning.se under fliken ”Händelser”. I samband med anmälan till det Särskilda provet (urvalstest) blir du automatiskt även anmäld till slutprovet för preparandkursen.

För dig som saknar formell behörighet är ett godkänt resultat på provet en förutsättning för att du ska kunna erbjudas en plats på utbildningen.

Innehåll i kursen
2 veckors deltidsstudier
Ansökan sker på yh-antagning.se

Vill du veta mer om utbildningen?

Fyll i dina uppgifter så ser vi till att du får all information du vill ha.