Studiestart 3 februari 2020
Studietakt Deltid
Studielängd 2 veckor

Om utbildningen

OBS! Det går inte längre att läsa preparandkursen för ansökan till HT20 då sista datum för slutprov har passerat (5 aug)

Denna preparandkurs riktar sig till dig som saknar behörighet i Programmering och vill bli behörig till utbildningarna Systemutvecklare .NET och Systemutvecklare Java. Preparandkursen ger dig de kunskaper i programmering du behöver för att att kunna tillgodogöra dig utbildningen. Kursen ges på distans och du kan påbörja den när du själv önskar. Du gör kursen i den takt du vill då den är på distans, men den beräknas att ta 2 veckor på deltid. Se information om hur du anmäler dig under fliken Anmälan & Kursstart.

Slutprov för kursen

Du anmäler dig till slutprov för kursen på yh-antagning.se under fliken ”Händelser”. Provet ges digitalt på distans. Genom detta prov får du visa att du har de kunskaper i Programmering du behöver för att tillgodogöra dig utbildningen. För dig som saknar formell behörighet är ett godkänt resultat på provet en förutsättning för att du ska kunna få en plats på utbildningen.

Kursen innehåller bland annat följande områden:

  • Variabler och konstanter
  • Datatyper, operatorer och uttryck
  • Kontrollfunktioner (ex. while, for och if)
  • Användning av pseudokod och flödesscheman
  • Felsökning av källkod
  • Grunderna för klasser, objekt och metoder

Dator
Du använder egen dator i kursen.

Du anmäler dig till kursen på följande sätt:

  1. Ansök till utbildningen (Systemutveckling .NET och/eller Java) via www.newton.se
  2. När du lämnar in din ansökan kommer du få ett meddelande på www.yh-antagning.se. I det meddelandet finns instruktioner om hur du påbörjar preparandkursen.

OBS! Observera att kursen ger dig möjlighet att bli behörig till Newtons utbildning till Systemutvecklare Java och Systemutvecklare .NET. Vi har därför inte möjlighet att skriva ut intyg om genomförd preparandkurs.

Kostnad
Kursen är kostnadsfri för sökande till Newtons utbildningar till Systemutvecklare Java och Systemutvecklare .NET.

Har du frågor om utbildningen?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

  • Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Några av våra 200 samarbetspartners

YH-utbildningar ska leda till jobb. Hos oss får du aktuell, relevant kunskap och träning genom verkliga case, praktikfall. Och mer än 1000 timmars praktik (LIA). Klicka här och läs mer om hur vi samarbetar med näringslivet!