Det fanns äntligen utrymme att studera

Vi har pratat med Jonas Fernland som studerar till Fastighetsförvaltare hos oss på Newton

Hur kommer det sig att du valt att studera?

Anledningen var att jag dels hade missat mina studieplaner som ung, och dels för att jag kände att det äntligen fanns utrymme för det när min son tog studenten. Det har alltid funnit där i bakhuvudet. Jag blev dock inspirerad att ta steget när min barndomsvän äntligen tog klivet han också, och i synnerhet just denna utbildningen som skulle innebära en roll jag kan komma att stanna resten av mitt arbetsliv.

Varför Fastighetsförvaltare?

Jag hade ingen tanke på Fastighetsförvaltning till en början förrän min vän berättade om rollen. När jag fick till mig vad det innebar fattade jag tycke direkt! Precis det jag har eftersökt, frihet under ansvar, flexibelt och väldigt brett med flera möjligheter att arbeta med olika inriktningar. Det är ju också så att det är en lukrativ bransch som alltid kommer växa och utvecklas vilket skapar arbetstillfällen och utvecklingsmöjligheter.

Varför valde du Newton?

Jag valde Newton av tre anledningar. Min vän som var inne på sin andra termin pratade enbart gott om skolan och var väldigt nöjd. Jag hade dels hört väldigt bra om Newton, alltså ett gott rykte och en välrenommerad skola. Sist men inte minst var när jag jämförde intagningsprocesserna mellan de skolor jag sökte till, fick jag känslan av att Newton ställde högre krav och bedrev undervisning på hög nivå. Jag fick helt enkelt en bra känsla för skolan!

Utforska Yh-utbildningen till Fastighetsförvaltare