Studentintervjuer

Jag vill bli byggnadsingenjör

Vi har pratat med Alejandra Bustamante som studerar till Byggnadsingenjör hos oss på Newton.

Hur kom det sig att du ville studera?

- Efter 20 år i inom hälsa och sjukvård kände jag en stark längtan efter förändring. Jag visste att det inte var en ny arbetsplats jag behövde, utan snarare nya äventyr och insikter. Jag var redo att starta om från början och lära mig något helt nytt. Driven av fascinationen för den digitala utvecklingen, stod jag inför valet mellan att bli systemutvecklare eller byggnadsingenjör inom digitalt byggande. Trots att jag började studera till systemutvecklare på högskolan i Malmö kände jag redan första terminen att det inte var rätt för mig. Jag valde då att följa mitt hjärta och söka till byggnadsingenjör-Digitalt Byggande på Newton. Det var det bästa beslutet jag tagit och det har öppnat upp en helt ny värld för mig.

Varför Byggnadsingenjör?

- För att omforma och förbättra vårt samhälle genom att skapa imponerande strukturer. För att vara den ledande innovatören i att utforma framtidens städer och infrastruktur. För att lösa utmaningar och leda vägen mot en mer hållbar och effektiv samhällsutveckling.

Varför just Newton?

- På Newton blir du en del av en nära gemenskap där både studenter och utbildningsledare arbetar tillsammans mot framgång. Newton erbjuder den perfekta kombinationen av praktik, projekt och teori för att forma dig till en eftertraktad byggnadsingenjör. Newton skapar en nära gemenskap där inkludering och samarbete är centrala, vilket gör det till den ultimata platsen för din utbildning

- Jag ser verkligen att Newton utrustar mig med de färdigheter och kunskaper som behövs för att lyckas i min framtida karriär.

Läs mer om utbildningen till Byggnadsingenjör