Studentintervjuer

Med intresse för fastighetsteknik

"Min fascination började som en hobby. Jag älskade alltid att utforska hur byggnader kunde förbättras och hur teknologi kan integreras i våra livsmiljöer," berättar Juliana.

 

Vägen till YH-utbildningen

Valet av Newton för hennes YH-utbildning till fastighetsförvaltare med teknisk inriktning kom naturligt. Kursens inriktning och de möjligheter den erbjöd i form av praktiska erfarenheter var avgörande faktorer. "Som fastighetsförvaltare med teknisk inriktning blir man hjärtat i fastighetens drift. Du ansvarar inte bara för underhåll, utan också för att påverka byggnadens långsiktiga hälsa," förklarar Juliana.

Flexibelt lärande och stöttande miljö

Juliana uppskattar sin studietid på Newton för dess flexibilitet och det stöd hon får från de som arbetar på skolan. "Det är väldigt flexibelt att studera här och jag trivs bra. Utbildningsledarna är väldigt trevliga och ger oss det stöd vi behöver," förklarar hon.

Vidare betonar hon värdet av det tillgängliga stödet: "Min utbildningsledare har varit ett enormt stöd under min studietid. De anstränger sig verkligen för att se till att vi studenter klarar våra utbildningar, vilket betyder mycket för oss."

Hur är det att vara på LIA?

Juliana beskriver sin tid under LIA (Lärande i Arbete) som väldigt givande " Jag har arbetat med underhållsplaner, SBA, besiktning, åka ut med bovärd. Man får se en helhetsbild av yrket, det tycker jag är jättebra. Det är under LIA-perioden man får en riktig förståelse av branschen och även om man verkligen vill jobba med just det här. Så att få ha LIA är jätteviktigt tycker jag, och givande," förklarar hon.

Hur gick du till väga för att hitta och säkra din LIA-plats?

Att hitta en LIA-plats ställer krav på eget initiativ och aktivitet, något Juliana tog sig an med beslutsamhet. "Man får hitta LIA-plats själv, det gäller att vara aktiv och söka runt. Man har en handledare som stöttar en och hjälper till om det behövs. Men det gäller att ta tag i det i god tid, för att säkra en LIA-plats," delar hon med sig.

Vilka har varit dina största utmaningar med att börja studera?

Största utmaningen var nog att ha få ihop studentlivet med mammalivet. Visa kvällar var tuffa, speciellt inför tentor. Men jag är glad att jag kommit så långt och tar examen om 2 månader.

Julianas 3 tips till dig som är nyfiken på att studera

  1. Det är aldrig försent att börja studera, våga och kämpa för er dröm.
  2. Ge aldrig upp även om det kan vara en jobbig kurs för inget är lätt i livet man får kämpa för att komma ditt man vill.
  3. Nätverka och delta i mässor så mycket som möjligt.

Genom att våga följa sin passion har Juliana inte bara öppnat nya dörrar för sig själv utan också visat vägen för andra som drömmer om att göra detsamma.