Möt mats – Lärare i .net!

I höst startar Newton utbildningen Systemutvecklare .NET, både i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi har pratat med Mats som kommer att undervisa på Newton i Stockholm i höst. Mats jobbar idag delvis som konsult inom systemutveckling och delvis med undervisning. Han är utbildad inom matematik och datalogi vid Göteborgs universitet och har tidigare utbildat både på gymnasier men också på yrkeshögskolor. Det är med glädje vi hälsar honom välkommen till Newton!

Hej Mats, välkommen till Newton!
Tack!

Varför tycker du att Yrkeshögskolan är en bra utbildningsform för Systemutvecklare .NET?
För mig och för branschen är det är solklart att Yrkeshögskolan är en bra och passande utbildningsform för Systemutvecklare. Andra utbildare (exempelvis högskolor) är för generella och när studenterna gått en sådan typ av utbildning måste de vidareutbilda sig på arbetsplatsen, man måste specialisera sig helt enkelt. Det är det som är bra med yrkeshögskoleutbildningar – där får studenten en inriktning direkt. Dessutom är branschen jätteintresserad av studenter från yrkeshögskolan då de får med sig de praktiska erfarenheterna. LIA (praktik) gör det inte bara möjligt för studenten att knyta branschkontakter, de blir också produktiva direkt för företagen och kan kliva rakt ut i arbetslivet!

Vad kan man jobba med efter man gått en Systemutvecklare .NET-utbildning?
Helt ärligt jobbar de största stora företagen med .NET vilket gör att möjligheterna är oändliga! Microsofts program- och systemvaror är någonting som ledande företag jobbar med och kommer att fortsätta jobba med också i framtiden. Populära områden som man kan jobba med inom .NET är bland annat webbutveckling, SharePointutveckling eller mobilutveckling. Ingen kan ju ha missat de senaste årens ”app-explosion”!

Vad säger branschen? Kan du förutspå några framtidsutsikter?
Branschen mättas inte på arbetskraft! Det behövs hela tiden nyutbildade Systemutvecklare som bidrar med ny kompetens till branschen. Förr pratades det ju om Outsourcing men idag är det minst lika viktigt att ha bra utvecklare och programmerare i landet dom ät på plats på företagen. Idag skriker branschen efter utvecklare, helt klart!

Finns det några egenskaper som är bra att ha när man arbetar som Systemutvecklare .NET?
IT-branschen är en spännande bransch som utvecklas fort och där man arbetar i team, så man ska vara en problemlösare och en lagspelare, då kommer man långt.

Sen vill jag bara säga till alla som är nyfikna på utbildningen att det är en väldigt rolig bransch att jobba i!