VVS-ingenjör är en roll som efterfrågas

Du får en nyckelroll i fastighetsrelaterade projekt. Ofta fungerar yrkesrollen som rådgivare vid ombyggnationer och vid olika projekteringar. Du arbetar med CAD och konstruktion och utvecklar rätt klimat i anläggningar.

 

Newtons blivande VVS-ingenjörer. Nima Amiri-Nateghi, Richard Ekman, Eric Wessel, Bengt Liljedahl

 

1. Varför valde du Newtons utbildning VVS-ingenjör?
Nima: – Jag valde Newton för det kändes modernt och det var en bra stämning här under antagningen. Det känns fortfarande både familjärt och tryggt.
Bengt: – Jag prenumererar på ett nyhetsbrev om ny teknik och såg en annons om utbildningen som jag blev nyfiken på. Det är en gammal dröm att jobba med något matematiskt.
Richard: – För min del så kom jag precis ifrån Schweiz där jag jobbat i hotell och restaurangbranschen. Jag satt i tunnelbanan och såg Newtons skyltar om utbildningen och intresset väcktes.
Eric: – Min svärfar var VVS-konsult så jag hade en koppling till branschen. Dessutom gillar jag att jobba med problemlösningar vilken jag tycker tydligt ingår i utbildningen.

2. Vad är det bästa med utbildningen?
Eric: – Systemtekniken är roligast och det jag tror vi kommer att tillämpa mest när vi börjar jobba.
Rickard: – Utbildningen är relevant och förankrad i verkligheten, det känns inte alls abstrakt.
Nima: – Jag tycker utbildningen var utformad så att vi väldigt snabbt kom in i rollen och förstod vad VVS-ingenjör innebär.
Bengt: – Det bästa för mig är att studierna skapar möjligheter och att jag utvecklas. I praktiken innebär det att utbildningen ger jobb i en framgångsrik bransch, där vi alla blir väldigt eftertraktade på jobbmarknaden.

3. Vad skulle du säga till någon som är nyfiken på att utbilda sig till VVS-ingenjör?
Bengt: – Newton tar sig an oss studenter på ett personligt plan och bemöter oss som individer. Det känns att lärarna och personalen vill att det ska gå bra för oss.
Rickard: – Prata gärna med någon som jobbar i branschen om du har möjlighet. Men du behöver inte ha varit rörmokare innan utbildningen då det finns plats för alla. Jag har t ex en annan bakgrund.
Eric: – Branschen är bred och jag tror att det inte spelar någon roll vilken arbetsplats du hamnar på. Det är en bransch som utvecklas hela tiden och du kan därför påverka din roll.
Nima: – Rollen är så efterfrågad, så tveka inte att ta chansen. Det ett säkert kort trots ekonomiskt avbrott d v s ett säkert karriärslyft.

SÖK TILL VVS-INGENJÖR — STOCKHOLM
SÖK TILL VVS-INGENJÖR — GÖTEBORG