Engagemanget var stort när Newton introducerade sin unika tävling under årets Alumniträff. Genom åren har tidigare Newtonstudenter haft möjlighet att tävla om attraktiva priser, inte minst detta år där priset var en plats till Newtons populära utbildning Diplomerad Projektledare, värde 39 500 kronor.
Vinnare av årets tävling blev William Palmér som trots hård konkurrens vann tävlingen om det exklusiva priset – en plats till Newtons utbildning Diplomerad Projektledare. William visade sina kunskaper om Newton genom att svara rätt på samtliga kunskapsfrågor. Avgörande blev Williams motivering om vad han anser är det bästa med Newton och varför han skulle rekommendera Newtons utbildningar till en vän:

”Newton erbjuder människor en chans att utvecklas och höja sin kompetens för att uppnå mål som gör att man mår bättre som människa”

 

william-palmer

William arbetar idag som Teknisk Förvaltare och Projektledare på Restate Bjurfors Isaksson Partners AB, som utöver fastighetsförvaltning, även sysslar med ombildning, nyproduktion och kommersiella transaktioner. William har han hand om förvaltningen av bostadsrättsföreningar med ansvar för den tekniska biten. Dessutom projektleder han olika projekt i föreningarna vilket kan vara alltifrån ombyggnation till renoveringar och upprustningar.

Diplomerad Projektledare blir Williams tredje utbildning från Newton. William har sedan tidigare en examen från Newtons yrkeshögskoleutbildning Teknisk Företagssäljare samt diplomutbildningen Diplomerad Fastighetsförvaltare. Under sin utbildning till Teknisk Företagssäljare valde William att påbörja studier till Diplomerad Fastighetsförvaltare och på så sätt kombinera de två utbildningarna för en yrkesroll i fastighetsbranschen. Han säger själv att han intresserade sig mycket för fastighetsbranschen och såg hur de två utbildningarna kunde bli en bra kombination och komplettera varandra.

Du vann priset en plats till utbildningen Diplomerad Projektledare med motiveringen ”Newton erbjuder människor en chans att utvecklas och höja sin kompetens för att uppnå mål som gör att man mår bättre som människa”. På vilket sätt har du upplevt det?
Det är vad jag anser är syftet med en utbildning. Börjar du en utbildning gör du det för att utvecklas vilket Newton hjälpt mig att göra. På Newton har jag förutom ämneskunskaperna fått verktygen för att själv kunna utvecklas och mycket handlar om att lära sig sätta mål. Då känns det väldigt bra när man uppfyller de mål man själv satt upp. Hela tanken med utbildning är att utvecklas, både i sin yrkesroll och överlag, menar William.

Diplomerad Projektledare blir din tredje utbildning från Newton. Varför lockar utbildningen dig och vad ser du fram emot?

Diplomerad Projektledare lockar bland annat för att det relaterar till delar av mitt nuvarande arbete, ett område som jag vill utvecklas inom. Jag upplever det som ett roligt jobb att fortsätta med och att ha ett bevis på sina kunskaper är alltid värdefullt i sin kommande karriär. Det finns ett stort behov av den här typen av yrkesroll på arbetsmarknaden och efterfrågan är stor. Jag ser utbildningen som en bra utveckling för mig både i mitt nuvarande arbete och framöver.

Hur tror du Diplomerad Projektledare kommer att komplettera dina tidigare utbildningar hos Newton?

Jag tror att utbildningen ger en mer nischad och specialiserad kunskap inom projektledning. Att utbildningen dessutom är inriktad på bygg och fastighet och därmed den bransch som jag idag verkar i ser jag som värdefullt. I mina tidigare utbildningar har jag berört området projektledning lite grann i olika projektledningskurser men tror att denna utbildning kan ge mig mer djupgående kunskaper som är till fördel inom den yrkeskategori jag tillhör.

Du ska läsa utbildningen våren 2017 vid sidan av ditt nuvarande arbete. Vad tror du krävs för att kunna kombinera jobb och deltidsutbildning?
Jag har tidigare studerat vid sidan av heltidsarbete och vet att det fungerar. Det krävs förstås att man planerar bra och kommunicerar med sin arbetsplats samt övriga så att alla är medvetna om vad som gäller. Eftersom en sådan här utbildning kommer hjälpa mig i mitt nuvarande arbete och gör det möjligt för mig att göra mitt nuvarande jobb ännu bättre är det bra att framföra det till sin arbetsgivare. Utbildningen kommer att gynna både mig och min arbetsgivare vilket såklart är attraktivt utifrån arbetsgivarens synvinkel.

Newton önskar William stort lycka till och ser fram emot att få fortsätta följa hans utveckling framåt.

Här kan du läsa mer om Restate och aktuella händelser hos dem.

Newtons diplomutbildningar vänder sig till dig som vill kompetensutvecklas och bana väg för en framgångsrik karriär. Utöver Diplomerad Projektledare erbjuder Newton diplomutbildningar till Diplomerad Fastighetsekonom (3mån) samt Diplomerad Fastighetsförvaltare (6mån). Vill du läsa mer om de olika utbildningarna kan du göra det här.