English
English

Diplomerad Fastighetsförvaltare

Bygg vidare på din kompetens och bli diplomerad fastighetsförvaltare oavsett befattning inom fastighetsområdet. Vår utbildning till diplomerad fastighetsförvaltare ger dig de verktyg och den kunskap som behövs för att förbättra och utveckla dina färdigheter som fastighetsförvaltare. Utforska de senaste metoderna och teknikerna inom fastighetsförvaltning och ta dina kunskaper till nästa nivå. Anmäl dig idag!

Läs till diplomerad fastighetsförvaltare – distans eller hybrid

Diplomerad Fastighetsförvaltare är utbildningen för dig som vill karriärväxla eller uppdatera och stärka dina yrkeskunskaper inom fastighetsförvaltning.

Utbildningen täcker alla aspekter av fastighetsförvaltning och kombinerar teoretisk undervisning med praktiska gruppövningar för att ge dig de verktyg och den kunskap som behövs för att lyckas som fastighetsförvaltare. På Newton får du möjligheten att läsa till diplomerad fastighetsförvaltare på distans eller hybrid i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Om utbildningen

En både praktisk och teoretisk utbildning

Utbildningen till Diplomerad fastighetsförvaltare ger dig en bred kunskapsgrund och ökad förståelse för de krav som ställs för god fastighetsförvaltning. Vi berör alla delar av arbetet som fastighetsförvaltare och varvar teori med praktiska gruppövningar.

Att läsa till diplomerad fastighetsförvaltare på Newton ger dig kunskaper om det senaste inom fastighetsförvaltning i en heltäckande utbildning. Upptäck mer om utbildningens innehåll, upplägg, schema och krav på förkunskaper samt vad du kommer att ha lärt dig vid utbildningens slut.

Utbildningens innehåll

Utbildningen ger dig kompetens inom tre huvudområden:

1. Teknisk förvaltning

Inom det tekniska området kommer du att utveckla en djupare förståelse för fastighetsteknik, byggteknik och underhållsplanering. Du kommer att lära dig om olika aspekter av fastighetsteknik, inklusive installationsteknik, styr- och reglerteknik samt elteknik.

Dessutom kommer du att undersöka byggteknik och lokalanpassning för att förstå hur man optimerar fastigheters drift och underhåll. En viktig del av detta område är att förstå besiktningsmetodik och att kunna planera underhållsåtgärder på ett effektivt sätt.

 • Installationsteknik
 • Styr- reglerteknik
 • Elteknik
 • Byggteknik
 • Besiktningsmetodik
 • Underhållsplanering

2. Ekonomisk Förvaltning

Inom det ekonomiska området kommer du att få en omfattande förståelse för ekonomiska aspekter inom fastighetsförvaltning. Här kommer du att lära dig metoder och verktyg för budgetering, kalkylering och lönsamhetsbedömning. Genom att tillägna dig dessa färdigheter kommer du att kunna ta ansvar för resultat och budget för de fastigheter du förvaltar.

Du kommer även att studera fastighetsvärdering och hyressättning, vilket gör det möjligt för dig att göra korrekta ekonomiska bedömningar och hantera olika ekonomiska utmaningar inom branschen.

 • Budgetering och kalkylering
 • Fastighetsvärdering
 • Hyressättning

3. Kundförvaltning

Inom kundförvaltningsområdet kommer du att utveckla dina färdigheter för att framgångsrikt leda och kommunicera med olika intressenter inom fastighetsförvaltning. Du kommer att förbättra din omdömesförmåga, prioriterings- och planeringsförmåga samt samarbets- och kommunikationsförmåga. Dessutom kommer du att få insikt i områden som entreprenörskap, processledning, hyresjuridik, upphandling och projektledning.

Dessa kunskaper kommer att hjälpa dig att hantera komplexa förvaltningsprojekt och upprätthålla goda relationer med kunder, leverantörer, myndigheter och medarbetare.

 • Entreprenörskap
 • Processledning
 • Hyresjuridik
 • Upphandling (AFF)
 • Projektledning

Kombinera utbildningen med arbete

Anmäl dig till utbildningen och välj att antingen läsa till diplomerad fastighetsförvaltare på distans eller som hybridutbildning.

 • NYHET! Hybrid i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Perfekt för dig som vill få erfarenhetsutbytet på plats i kombination med med några kurser på distans.
  Vid sammanlagt 6 kurstillfällen samt under diplomeringsdagen träffas ni deltagare på plats i våra lokaler i Stockholm, Malmö eller Göteborg. Du väljer helt enkelt den ort som ligger närmast geografiskt för att delta i undervisningen dessa tillfällen. De andra kurstillfällena hålls på distans.
 • Distansutbildningen är uppdelad i sju kursomgångar med tre utbildningsdagar i varje tillfälle och kan kombineras med hel- eller deltidsarbete.

Utbildningen går att kombinera med hel- eller deltidsarbete. Utbildningen sker på deltid och lämnar utrymme för dig som deltagare att arbeta som vanligt.

Diplomerad fastighetsförvaltare – en utbildning med möjligheter

Förkunskap

För att delta i utbildningen Diplomerad Fastighetsförvaltare krävs erfarenhet av fastighetsbranschen eller annan relevant arbetslivserfarenhet. Du bör även ha ett intresse och engagemang för fastighetsförvaltning och vara motiverad att utveckla dina kunskaper inom området. För rådgivning och frågor är du välkommen att kontakta Kicki Fäldt.

Utbildningen vänder sig till dig som:

 1. Redan jobbar i fastighetsbranschen och som vill utveckla din kunskapsgrund avseende förvaltningsfrågor.
 2. Jobbar i relevant närliggande område
 3. Vill karriärväxla

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning kommer du att känna dig tryggare i din yrkesroll som diplomerad fastighetsförvaltare. Du kommer att ha fått en förbättrad helhetssyn och ökad kompetens som kommer att stärka din karriär inom fastighetsbranschen. Genom att ha ett diplom som bekräftar din kunskap och kompetens kommer du att öka dina möjligheter att ta nästa steg i din karriär.

Föreläsare med branscherfarenhet

På Newton har vi engagerade och kompetenta föreläsare och lärare som har gedigen erfarenhet och dokumenterad ämneskompetens inom fastighetsförvaltning. Deras expertis och erfarenhet från näringslivet kommer att bidra till en praktiskt orienterad undervisning och ge dig insikter och verktyg som är relevanta för dagens arbetsliv.

Betalningsalternativ för dig som privatperson – SVEA Ekonomi

Vi samarbetar med Svea för att erbjuda dig som privatperson marknadens bästa betallösningar. Med Sveas smidiga funktioner ser vi till att dina transaktioner är trygga och säkra – och du kan välja det betalsätt som passar dig bäst.

Allmänna villkor

Här kan du läsa Newtons Allmänna Villkor

Fler diplomutbildningar inom fastighetsbranschen

Bland våra diplomutbildningar kan du även studera till byggprojektledare samt till diplomerad fastighetsekonom. Fastighetsbranschen växer och gapar efter folk med rätt kompetens och kunskap. Den får du hos oss! Du kan också läsa vår utbildning fastighetsförvaltare YH om du vill varva din utbildning med att testa dina kunskaper ute i arbetslivet.

DIPLOMUTBILDNING

ORT & STARTDATUM

Distans | 24 sep-13 mar
Göteborg | 24 sep-13 mar
Stockholm | 24 sep-13 mar
Malmö | 24 sep-13 mar

OMFATTNING

6 månader – Deltid

KURSAVGIFT

83 000 kr exkl. moms

Privatpersoner har möjlighet till delbetalning.

Bokning stänger 30 dagar före kursstart.

Kontakt

Kicki Fäldt

Sälj & Marknadskoordinator

070-140 43 59
kicki.faldt@newton.se

Möt fastighetsförvaltare

Fler diplomutbildningar inom fastighetsbranschen

Vad kan vi hjälpa dig med?

Vi vill att det ska vara enkelt för dig att få svar på dina frågor och hjälp med ditt ärende. Om du inte hittar det du söker, tveka inte att kontakta oss – vi är här för att hjälpa dig!

Vilket tillfälle vill du boka?