Kontakta oss English Svenska
Logga in
83 000 kr exklusive moms Anmäl direkt
Stockholm 19 sep 2023
Malmö 19 sep 2023
Distans 26 sep 2023
Deltid 6 månader
Stäng
Diplomutbildning

Diplomerad Fastighetsförvaltare

Startar 19 september 2023 - Diplomerad Fastighetsförvaltare är en heltäckande utbildning som hjälper dig att bättre förstå och utöva arbete inom fastighetsförvaltning.

Läs till diplomerad fastighetsförvaltare - på distans eller på plats

Diplomerad Fastighetsförvaltare är för dig som kanske är ny i branschen och har bytt bana eller som vill uppdatera dina kunskaper inom fastighetsförvaltning. Du kanske sitter på en byggnadsteknisk eller ekonomisk bakgrund och vill bygga på dina yrkeskunskaper ytterligare?

Nu kan du anmäla dig till höstens kurser, både på plats och på distans. Distansutbildningen är uppdelad i sju block med tre utbildningsdagar i varje block och kan kombineras med hel- eller deltidsarbete.

På plats i Malmö och Stockholm är utbildningen 6 månader – på deltid. Utbildningen sker under två eftermiddagspass per vecka (kl. 15-19) under utbildningsperioden. Utbildningen kan kombineras med hel- eller deltidsarbete.

En både praktisk och teoretisk utbildning

Utbildningen till Diplomerad fastighetsförvaltare ger dig en bred kunskapsgrund och ökad förståelse för kraven som ställs för god fastighetsförvaltning. Diplomutbildningen berör alla delar av arbetet som fastighetsförvaltare och kommer att varva teori med praktiska gruppövningar.

  • Byggteknik
  • Entreprenörskap
  • Fastighetsekonomi
  • Processledning
  • Underhållsplanering
  • Besiktningsmetodik
  • Upphandlingar
  • Fastighetsjuridik

Efter avslutad utbildning kommer du att känna dig tryggare i yrkesrollen och ha fått en förbättrad och förtydligad helhetssyn. Välkommen att läsa till diplomerad fastighetsförvaltare hos oss! Läs vidare om utbildningen till diplomerad fastighetsförvaltare, eller anmäl dig direkt!

Anmäl dig här!

Rollen som diplomerad fastighetsförvaltare

Som fastighetsförvaltare axlar du ett stort ansvar som innefattar uppgifter som syftar till att förvalta fastigheten genom exempelvis planering av reparationer och underhåll. Du har ett omväxlande arbete som syftar till att fastighetens hyresgäster trivs och att fastigheten fungerar som den ska. I ditt arbete får du vara social och ha mycket kontakt med entreprenörer, driftspersonal och hyresgäster. Det sociala får du variera med ett mer strategiskt arbete som fungerar drivande och utvecklande för fastigheten. De varierande och flexibla ansvarsområdena kräver att du har en bred kompetens, att du är en engagerande ledare och att du har ett visst intresse för affärsutveckling.


Bland våra diplomutbildningar kan du även studera till byggprojektledare samt till diplomerad fastighetsekonom. Fastighetsbranschen växer och gapar efter folk med rätt kompetens och kunskap. Den får du hos oss! Du kan också läsa vår utbildning fastighetsförvaltare YH om du vill varva din utbildning med att testa dina kunskaper ute i arbetslivet.

Arbetsmarknaden för fastighetsförvaltare

Med en fastighetsbransch som växer ser arbetsmarknaden för fastighetsförvaltare ljus ut – arbetsvillkoren är bra och du kan förvänta dig en god löneutveckling. Du kan jobba med ett övergripande ansvar eller vara specialiserad på en viss del, såsom ekonomisk förvaltning eller som teknisk förvaltare.

Läs mer om utbildningen Diplomerad Fastighetsförvaltare:

Utbildningens innehåll
Upplägg & Schema
Målgrupp
Efter utbildningen
Jag kan verkligen intyga att utbildningen ger dig en övergripande förståelse för fastighetsbranschen, förvaltarrollen och de olika arbetsuppgifter som kan ingå i din framtida yrkesroll. Du kommer att få träffa otroligt kompetenta och engagerade lärare som bjuder på goda råd och konkreta tips från arbetslivet. Marju Maide, Fastighetsförvaltare på Estate Con i Linköping.
Detta lär du dig på en Diplomerad Förvaltarutbildning

I utbildningen Diplomerad Fastighetsförvaltare får du fördjupad kunskap inom tre huvudområden. Tekniks Förvaltning, Ekonomisk Förvaltning och Kundförvaltning. Mia Indé, utbildningsrådgivare på Newton berättar mer.

83 000 kr exklusive moms Anmäl direkt
Stockholm 19 sep 2023
Malmö 19 sep 2023
Distans 26 sep 2023
Deltid 6 månader

Vill du veta mer om utbildningen?

Fyll i dina uppgifter så ser vi till att du får all information du vill ha.