Studiestart Utbildningen pågår
Studietakt Deltid 6 månader
Pris exkl. moms 79 000 kr

Om utbildningen

Endast 1 plats kvar till starten i Sthlm VT20
platser kvar i Malmö


Utbildningsort – Stockholm eller Malmö


Newton har i samarbete med Fastighetsbranschen utvecklat denna populära utbildning, i en bransch som utvecklas snabbt. Behovet av utbildad kompetens är akut och rekryteringsbehovet är stort. Med Newtons Diplomutbildning till Fastighetsförvaltare får du en bred kunskapsbas samt en förståelse för förvaltandet av fastigheter i allmänhet och med spetskompetens som efterfrågas av branschen.

Som Fastighetsförvaltare har du en nyckelroll på fastighetsföretaget med ansvar för en eller flera fastigheter. Yrkesrollen är bred och kräver kompetens inom såväl teknik och ekonomi som juridik och kommunikation.

Läs om Lasse som karriärväxlade till förvaltare vid 50 genom Diplomerad Fastighetsförvaltare


Tomas – om Diplomerad Fastighetsförvaltare

”Det här är en bransch som hela tiden utvecklas och det kräver i sin tur fler kvalificerade Fastighetsförvaltare”

 • 6 månader – deltid
 • Kan kombineras med hel- eller deltidsarbete
 • Lärarledd undervisning 2 dagar per vecka (kl. 15-19)
 • 200 timmar (1 studietimme = 60 minuter)
 • Självstudietid tillkommer
 • Kurslitteratur, kaffe och tilltugg ingår i avgiften

Schema & kursöversikt – VT20

För diplom krävs

 • godkänt på två kunskapskontroller
 • godkänt på ett ämnesövergripande projekt

Utbildningen ger deltagaren kompetens inom tre huvudområden

 1. Teknisk förvaltning

Detta område behandlar teknisk förståelse samt optimering och planering av en fastighets drift och underhåll. Syftet är att ägaren/hyresgästen ska kunna få förväntad funktion och service avseende framförallt värme, vatten, ventilation och el på ett effektivt och prisvärt sätt. Området omfattar bland annat fastighetsteknik, byggteknik, lokalanpassning samt underhållsplanering.

 1. Ekonomisk förvaltning

Denna del av utbildningen ska skapa en förståelse för fastighetens ekonomi. Du får med dig verktyg för att kalkylera, planera och följa upp ekonomin för företaget, den enskilda fastigheten och gällande olika investeringar och projekt.

 1. Kundförvaltning

Du får lära dig leverera olika fastighetsrelaterade tjänster såsom felanmälningar, uthyrningar och hyresgästanpassningar. De verktyg och metoder som du lär dig ska hjälpa dig att förvalta dina fastigheter på ett kostnadseffektivt och kundorienterat sätt.

Föreläsare med branscherfarenhet

Newton har pedagogiskt skickliga föreläsare/lärare med dokumenterad ämneskompetens och god erfarenhet från näringslivet.

Vem kan söka?
Utbildningen vänder sig till dig som
1. Redan jobbar i fastighetsbranschen
2. Jobbar i relevant närliggande område
3. Vill karriärväxla och har en bra målbild

Förkunskapskrav
Erfarenhet av fastighetsbranschen eller annan relevant arbetslivserfarenhet. Du bör även ha intresse och engagemang för fastighetsbranschen samt en vilja att utvecklas. Kontakta oss för rådgivning och frågor genom att fylla i frågeformuläret längre ner på sidan.

Avgift
Utbildningsavgiften är för företag 79 000 kr exklusive moms och för privatpersoner 79 000 kr inklusive moms. Möjlighet till 2 delbetalningar finns. Kursdokumentation, studiematerial, kaffe och tilltugg ingår i avgiften. Läs också Newtons allmänna villkor

Finansiering
Utöver att avtala om 2 delbetalningar samarbetar Newton med SEB genom vilka en kursdeltagare kan ansöka om ett medlemslån – läs mer här

Vad kan du jobba som?
Företag i fastighetsbranschen har olika inriktning på sina verksamheter och på förvaltarrollen; Fastighetsförvaltare, Kundförvaltare, Ekonomisk förvaltare, Kontraktsförvaltare eller Teknisk förvaltare. Med ett diplom från denna utbildning har du möjlighet att arbeta i alla dessa roller.

Anmäl dig direkt

Om du är osäker på dina förkunskaper, vänligen fyll i det andra frågeformuläret så hjälper vi dig vidare med rådgivning
 • Måste anges vid betalningsalternativ Faktura - företag
 • Newton skickar helst faktura via e-post

Har du frågor om utbildningen?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

 • Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.
 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Några av våra 200 samarbetspartners

YH-utbildningar ska leda till jobb. Hos oss får du aktuell, relevant kunskap och träning genom verkliga case, praktikfall. Och mer än 1000 timmars praktik (LIA). Klicka här och läs mer om hur vi samarbetar med näringslivet!