Kontakta oss English Svenska
Logga in
83 000 kr exklusive moms Anmäl direkt
Stockholm 26 sep 2023
Malmö 26 sep 2023
Distans 26 sep 2023
Stockholm 15 jan - 2024
Malmö 15 jan - 2024
Distans 6 feb - 2024
Deltid 6 månader
Stäng
Diplomutbildning

Diplomerad Fastighetsförvaltare

Startar 26 september - Öka din kompetens och bli en mer kunnig fastighetsförvaltare. Med vår Diplomerade Förvaltarutbildning får du de verktyg och den kunskap som behövs för att förbättra och utveckla dina färdigheter som fastighetsförvaltare. Utforska de senaste metoderna och teknikerna inom fastighetsförvaltning och ta dina kunskaper till nästa nivå. Anmäl dig idag!

Läs till diplomerad fastighetsförvaltare - på distans eller på plats

Diplomerad Fastighetsförvaltare är utbildningen för dig som vill karriärväxla eller uppdatera dina kunskaper inom fastighetsförvaltning. Oavsett om du har en bakgrund inom byggnadsteknik eller ekonomi och behöver stärka dina yrkeskunskaper, kommer du att få en omfattande utbildning som täcker alla aspekter av fastighetsförvaltning.

Vi kombinerar teoretisk undervisning med praktiska gruppövningar för att ge dig de verktyg och den kunskap som behövs för att lyckas som fastighetsförvaltare.

Om utbildningen

En både praktisk och teoretisk utbildning

En både praktisk och teoretisk utbildning
Utbildningen till Diplomerad fastighetsförvaltare ger dig en bred kunskapsgrund och ökad förståelse för de krav som ställs för god fastighetsförvaltning. Vi berör alla delar av arbetet som fastighetsförvaltare och varvar teori med praktiska gruppövningar.

Att läsa till diplomerad fastighetsförvaltare på Newton ger dig kunskaper om det senaste inom fastighetsförvaltning i en heltäckande utbildning. Upptäck mer om utbildningens innehåll, upplägg, schema och krav på förkunskaper samt vad du kommer att ha lärt dig vid utbildningens slut.

Utbildningens innehåll

Utbildningen ger dig kompetens inom tre huvudområden:

 1. Teknisk förvaltning
 2. Ekonomisk förvaltning
 3. Kundförvaltning

1. Teknisk förvaltning

Inom det tekniska området kommer du att utveckla en djupare förståelse för fastighetsteknik, byggteknik och underhållsplanering. Du kommer att lära dig om olika aspekter av fastighetsteknik, inklusive installationsteknik, styr- och reglerteknik samt elteknik.

Dessutom kommer du att undersöka byggteknik och lokalanpassning för att förstå hur man optimerar fastigheters drift och underhåll. En viktig del av detta område är att förstå besiktningsmetodik och att kunna planera underhållsåtgärder på ett effektivt sätt.

 • Installationsteknik
 • Styr- reglerteknik
 • Elteknik
 • Byggteknik
 • Besiktningsmetodik
 • Underhållsplanering

2. Ekonomisk förvaltning

Inom det ekonomiska området kommer du att få en omfattande förståelse för ekonomiska aspekter inom fastighetsförvaltning. Här kommer du att lära dig metoder och verktyg för budgetering, kalkylering och lönsamhetsbedömning. Genom att tillägna dig dessa färdigheter kommer du att kunna ta ansvar för resultat och budget för de fastigheter du förvaltar.

Du kommer även att studera fastighetsvärdering och hyressättning, vilket gör det möjligt för dig att göra korrekta ekonomiska bedömningar och hantera olika ekonomiska utmaningar inom branschen.

 • Budgetering och kalkylering
 • Fastighetsvärdering
 • Hyressättning

3. Kundförvaltning

Inom kundförvaltningsområdet kommer du att utveckla dina färdigheter för att framgångsrikt leda och kommunicera med olika intressenter inom fastighetsförvaltning. Du kommer att förbättra din omdömesförmåga, prioriterings- och planeringsförmåga samt samarbets- och kommunikationsförmåga. Dessutom kommer du att få insikt i områden som entreprenörskap, processledning, hyresjuridik, upphandling och projektledning.

Dessa kunskaper kommer att hjälpa dig att hantera komplexa förvaltningsprojekt och upprätthålla goda relationer med kunder, leverantörer, myndigheter och medarbetare.

 • Entreprenörskap
 • Processledning
 • Hyresjuridik
 • Upphandling (AFF)
 • Projektledning

Kombinera utbildningen med arbete

Nu kan du anmäla dig till höstens kurs och välja att antingen läsa till diplomerad fastighetsförvaltare på distans, eller på plats.

 • Distansutbildningen är uppdelad i sju kursomgångar med tre utbildningsdagar i varje tillfälle och kan kombineras med hel- eller deltidsarbete.
 • På plats i Malmö och Stockholm är utbildningen 6 månader – på deltid. Utbildningen sker under två eftermiddagspass per vecka (kl. 15-19).

Oavsett om du väljer att läsa till diplomerad fastighetsförvaltare på plats i Stockholm eller Malmö, eller på distans, är det möjligt att kombinera utbildningen med hel- eller deltidsarbete. Utbildningen sker på deltid och lämnar utrymme för dig som deltagare att arbeta som vanligt.

Utbildningen vänder sig till dig som:

Förkunskapskrav

För att delta i utbildningen krävs erfarenhet av fastighetsbranschen eller annan relevant arbetslivserfarenhet. Du bör även ha ett intresse och engagemang för fastighetsförvaltning och vara motiverad att utveckla dina kunskaper inom området. För rådgivning och frågor är du välkommen att kontakta Kicki Fäldt

 1. Redan jobbar i fastighetsbranschen och som vill utveckla din kunskapsgrund avseende förvaltningsfrågor.
 2. Jobbar i relevant närliggande område
 3. Vill karriärväxla

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning kommer du att känna dig tryggare i din yrkesroll som diplomerad fastighetsförvaltare. Du kommer att ha fått en förbättrad helhetssyn och ökad kompetens som kommer att stärka din karriär inom fastighetsbranschen. Genom att ha ett diplom som bekräftar din kunskap och kompetens kommer du att öka dina möjligheter att ta nästa steg i din karriär.

Föreläsare med branscherfarenhet

På Newton har vi engagerade och kompetenta föreläsare och lärare som har gedigen erfarenhet och dokumenterad ämneskompetens inom fastighetsförvaltning. Deras expertis och erfarenhet från näringslivet kommer att bidra till en praktiskt orienterad undervisning och ge dig insikter och verktyg som är relevanta för dagens arbetsliv.

Anmäl dig här!

 


Fler diplomutbildningar inom fastighetsbranschen

Bland våra diplomutbildningar kan du även studera till byggprojektledare samt till diplomerad fastighetsekonom. Fastighetsbranschen växer och gapar efter folk med rätt kompetens och kunskap. Den får du hos oss! Du kan också läsa vår utbildning fastighetsförvaltare YH om du vill varva din utbildning med att testa dina kunskaper ute i arbetslivet.

Upplägg & Schema
Karriärväxla - Rollen som diplomerad fastighetsförvaltare
Upplägg & Schema
Karriärväxla - Rollen som diplomerad fastighetsförvaltare
Jag kan verkligen intyga att utbildningen ger dig en övergripande förståelse för fastighetsbranschen, förvaltarrollen och de olika arbetsuppgifter som kan ingå i din framtida yrkesroll. Du kommer att få träffa otroligt kompetenta och engagerade lärare som bjuder på goda råd och konkreta tips från arbetslivet. Marju Maide, Fastighetsförvaltare på Estate Con i Linköping.
Detta lär du dig på en Diplomerad Förvaltarutbildning

I utbildningen Diplomerad Fastighetsförvaltare får du fördjupad kunskap inom tre huvudområden. Tekniks Förvaltning, Ekonomisk Förvaltning och Kundförvaltning. Mia Indé, utbildningsrådgivare på Newton berättar mer.

83 000 kr exklusive moms Anmäl direkt
Stockholm 26 sep 2023
Malmö 26 sep 2023
Distans 26 sep 2023
Stockholm 15 jan - 2024
Malmö 15 jan - 2024
Distans 6 feb - 2024
Deltid 6 månader

Vill du veta mer om utbildningen?

Fyll i dina uppgifter så ser vi till att du får all information du vill ha.