Studiestart 21 januari 2019
Studietakt Deltid 6 månader
Pris exkl. moms 79 000 kr

Om utbildningen

Att arbeta i rollen som Fastighetsförvaltare kräver kompetens inom såväl teknik och ekonomi som juridik och kommunikation. Fastighetsbranschen utvecklas snabbt och mycket – både till storlek och innehåll. Jobben finns där ute, utbildningen finns hos oss.

Välkommen in till Newton –  Här skapas karriärmöjligheter i en växande bransch med stort rekryteringsbehov

 • Newton har pedagogiskt skickliga lärare med koll på verkligheten och god erfarenhet från näringslivet inom sina respektive ämnesområden
 • Vi på Newton har över 20 års erfarenhet av fastighetsutbildningar och samarbetar hela tiden med över 100 ledande företag inom fastighetsbranschen

Tomas – om Diplomerad Fastighetsförvaltare

”Det här är en bransch som hela tiden utvecklas och det kräver i sin tur fler kvalificerade Fastighetsförvaltare”

Upplägget på utbildningen

 • Utbildningen är 6 månader
 • Undervisning två dagar i veckan
 • Utbildningstid mellan 15.00-19.00
 • Självstudietid tillkommer vid sidan av den schemalagda undervisningen
 • Går att kombineras med hel- eller deltidsjobb

Newtons Förvaltarutbildningar ger kompetens inom tre huvudområden:

 • Teknisk förvaltning
  Ger deltagaren en teknisk förståelse samt möjligheten att utföra optimering och planering av en fastighets drift och underhåll.
 • Ekonomisk förvaltning
  Här lär sig deltagarna olika verktyg för att kalkylera, planera och följa upp ekonomin för företaget och den enskilda fastigheten i olika typer av investeringar och projekt.
 • Kundförvaltning
  Deltagaren lär sig att leverera olika fastighetsrelaterade tjänster såsom felanmälningar, uthyrningar och hyresgästanpassningar.  Man lär sig också verktyg för att förvalta fastigheter på ett kostnadseffektivt och kundorienterat sätt.

Vem kan söka?
Utbildningen är utformad både för att passa för dem som redan jobbar i fastighetsbranschen eller i närliggande områden och för andra som av olika anledningar vill söka sig till branschen.Kontakta oss för rådgivning eller vid frågor om förkunskapskrav på 08-410 456 00 eller utbildning@newton.se.

Utbildningsavgift
Utbildningens avgift är 79 000 kr exklusive moms för företag för hela grundutbildningen inklusive kurslitteratur, studiematerial, och kaffe/tilltugg. Kostnaden för privatperson är 79 000 kr inklusive moms.  Möjlighet till 2 delbetalningar finns.

Läs mer om Newtons Allmänna villkor.

Behövs hjälp med finansiering? 
Newton samarbetar med SEB – läs mer här

För att du som student ska erhålla ett diplom krävs godkänt på två kunskapskontroller samt godkänt på ett ämnesövergripande projekt du genomför under studietiden. Efter avslutad och avklarad utbildning får du ett diplom.

Vad kan du jobba som?

 • Som Förvaltare har du en nyckelroll på fastighetsföretaget och är ansvarig för en eller flera fastigheter.
 • Många fastighetsföretag i branschen har olika inriktningar på förvaltarrollen: kontraktsförvaltare, kundförvaltare, fastighetsförvaltare, fastighetsingenjörer och tekniska förvaltare. Den diplomutbildning du genomgår hos oss på Newton gör att du har möjlighet att arbeta i alla dessa roller.

Anmäl dig direkt

Har du frågor om utbildningen?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Antagningen för yrkeshögskolan startar i januari/februari 2018.
 • Genom att använda detta formulär godkänner jag att Newton sparar mina personuppgifter för utskick av digital kommunikation till mig så som nyhetsbrev, inbjudningar och annan information som kan intressera mig. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.
 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Några av våra 200 samarbetspartners

YH-utbildningar ska leda till jobb. Hos oss får du aktuell, relevant kunskap och träning genom verkliga case, praktikfall. Och mer än 1000 timmars praktik (LIA). Klicka här och läs mer om hur vi samarbetar med näringslivet!