English
English

Newtons diplomutbildning ledde till jobb som fastighetsförvaltare

När Marju Maide ville vidareutveckla sig inom byggteknik valde hon Newtons utbildning Diplomerad Fastighetsförvaltare. I en intervju med Newton berättar hon om utbildningen, samt de kontakter hon fick under studietiden, som har lett till att hon idag arbetar som fastighetsförvaltare.

Publicerad:

Varför valde du att gå Newtons utbildning Diplomerad Fastighetsförvaltare?

– Jag ville komplettera mina kunskaper inom byggteknik, ekonomi och juridik och fastnade för Newton. När jag besökte hemsidan och fick utbildningsplanen hemskickad lockades jag av tydliga mål och visioner och att Newton även har bra samarbeten med många fastighetsföretag som löpande behöver arbetskraft.

Från Estland till Sveriges fastighetsbransch

Marju har arbetat inom fastighetsbranschen i hela sitt yrkesliv. Karriären startade i Estland. År 2003 flyttade hon till Sverige och fick snart arbete även här, bland annat som kundansvarig inom nyproduktion på ett större byggföretag i Linköping. Efter en stor omorganisation blev hon övertalig men Marju tog tillfället i akt att passa på att vidareutbilda sig för att spetsa sitt CV. Valet föll på Newtons utbildning Diplomerad Fastighetsförvaltare.

Vad har varit roligast/bäst med utbildningen på Newton?

– Det roligaste med utbildningen har varit att knyta nya värdefulla kontakter i branschen, bland annat under de olika grupp- och projektarbeten där vi har lärt känna varandra. Lärarna skapade ett fantastiskt drag i gruppen som fick oss att skratta och ha roligt när vi försökte lösa knepiga frågor eller göra hemläxor.

– I och med Coronapandemin övergick undervisningen för första gången till att vara digital. Det fungerade också bra och jag sparade mycket tid på att slippa pendla till Stockholm. Det bästa med utbildningen var att få utbyta erfarenheter och att se allas engagemang i gruppen, trots distansutbildning, samt bra kursmaterial och böcker som ingick.

En flitig nätverkare

Marju känner ett stort engagemang för fastighetsbranschen vilket märks i hennes aktiva närvaro i sociala medier. På LinkedIn driver hon den populära tråden Fastighetstråden där branschkollegor uppmuntras till diskussioner och nätverkande. Marju berättar:

– Man måste vara medveten om att nätverkande tar tid och att allt kring nätverkande bottnar i att hjälpa varandra. Jag skapar gärna kontakt med människor från olika branscher, med olika yrken och olika erfarenheter. Men det är extra kul att lära sig av människor som vill prata och dela mig sig av erfarenheter inom bygg, fastighetsförvaltning och kundrelationer. Därför startade jag Fastighetstråden där jag bjuder in branschkollegor till diskussioner och nätverkande. Alla är välkomna att delta. Vi ses i flödet på måndagar!

Hur fick du din nuvarande anställning?

– Jag fick jobb tack vare min utbildning på Newton och mitt nätverkande på LinkedIn. Jag berättade aktivt om min utbildning, skapade intresse för den och försökte peppa andra. Det gav resultat. En dag i maj i år blev jag ”taggad” i en jobbannons på LinkedIn från fastighetsförvaltaren på Estate Concierge. Jag trivs jättebra i den nya rollen.

Varför tycker du man ska söka till Newtons utbildning Diplomerad Fastighetsförvaltare?

– Utbildningen ger dig verkligen en övergripande förståelse för fastighetsbranschen, förvaltarrollen och de olika arbetsuppgifter som kan ingå i din framtida yrkesroll. Du kommer att få träffa otroligt kompetenta och engagerade lärare som bjuder på goda råd och konkreta tips från arbetslivet. Du kan också förvänta dig nya vänner och en utbildningsledare som tar väl hand om gruppen vad som än händer i samhället.

Tack Marju för pratstunden och lycka till med framtida utmaningar i yrkeslivet!

4 tips från Marju till studenter som vill utveckla sina karriärer

1. Fastighetsbranschen är verkligen bred och det finns jättemånga olika spännande roller. Försök nischa in dig på något som passar dig bäst – teknisk, ekonomisk eller kundförvaltning – alla tre områden har stora rekryteringsbehov framöver. Jobba gärna under studietiden, helst i ett så tidigt skede om möjligt. Läroböcker i alla ära, men det är i praktiken man lär sig saker på riktigt. De flesta arbetsgivare efterfrågar praktisk arbetslivserfarenhet.

2. Skapa relevant nätverk, engagera dig i andras trådar på LinkedIn och var aktiv – det ger utdelning. Det är även värdefullt att skaffa sig en bra mentor.

3. Förbered dig på att det kan vara stressigt i perioder. Det kan hända många saker samtidigt på jobbet dagligen men det är inget man kan styra över. Hitta ditt sätt att skapa struktur och återhämta dig. Bolla gärna idéer och tankar med någon som har erfarenhet. Våga fråga och anteckna.

4. Fastighets-IT och molntjänster är en guldgruva för framtiden. Här finns stora möjligheter!

Om utbildningen

Utbildningen Diplomerad Fastighetsförvaltare bedrivs på plats i Stockholm eller som distansutbildning och det går bra att kombinera den med ditt ordinarie arbete.

Läs mer om utbildningen Diplomerad Fastighetsförvaltare.

Kontakta utbildningsrådgivare här.

Dela artikeln

Liknande