English
English

Studera på Newton

Varför ska du välja en Yh-utbildning?

Att välja Yrkeshögskolan är ett smart val – det kan hjälpa dig att byta bransch snabbare än många andra utbildningsformer. Att påbörja en Yh-utbildning kan vara ett stort steg, och vi på Newton vill gärna vara med på din resa.

Vi hoppas att informationen nedan kan hjälpa dig att upptäcka vad Newton erbjuder och hur det är att gå en utbildning hos oss. Sedan 1993 har vi hjälpt studenter att göra det valet som förändrar deras karriärer.

Läs mer om Yrkeshögskolan

Yrkeshögskolan erbjuder flera praktikperioder, vilket ger dig möjlighet att snabbt skapa kontakter med företag och få ditt första jobb. På Newton varar programmen mellan 1,5 och 2,5 år, och våra utbildare arbetar aktivt inom den bransch de undervisar i. Detta innebär att du får de senaste kunskaperna direkt från yrkesverksamma experter.

Hur är det att studera på en Yrkeshögskola?

Att studera på en yrkeshögskola innebär att du som student tar ansvar för att planera och genomföra dina studier. Utbildningen kombinerar föreläsningar med självstudier, vilket ger dig friheten att lära i din egen takt.

Föreläsningarna ger dig möjlighet att lyssna på och diskutera med erfarna utbildare, vilket ofta leder till insiktsfulla och kloka slutsatser genom dialog. Mellan föreläsningarna har du studietid där du kan fördjupa dina kunskaper genom att arbeta på uppgifter, både individuellt och i grupp.

I Yh-utbildningarnas olika kurser använder lärarna exempel, övningar och projektarbeten som är relaterade till de branscher vi arbetar mot. Detta innebär att du under hela utbildningen får tillämpa dina kunskaper i relevanta branscher. I många kurser bjuder vi dessutom in gästföreläsare eller anordnar studiebesök för att du ska få ytterligare kontakt med branschen.

Samarbete och Grupparbeten

Grupparbeten är en viktig del av utbildningen, där du får samarbeta med dina klasskamrater. Dessa uppgifter hjälper dig att utvecklas och förstå din roll i en grupp. Är du den som organiserar och delar ut uppgifter, eller är du den som djupdyker i fakta och delar med dig av lösningarna till gruppen?

Redo för Arbetslivet

Med en mix av föreläsningar, självstudier, individuella uppgifter och grupparbeten blir du väl förberedd för arbetslivet. Du får praktiska erfarenheter och kunskaper som gör dig redo att möta framtidens utmaningar.

Välkommen att börja din resa hos oss!

LIA för studerande

För att lyckas i en ny yrkesroll i arbetslivet krävs mer än enbart teoretisk kunskap, därför består våra yrkeshögskoleutbildningar av en tredjedel praktik där du lär sig att omsätta kunskaperna praktiskt.

Ansökan & antagning

Här får du all information du behöver om ansökan och antagning till våra Yh-utbildningar. Vi guidar dig genom viktiga datum och ger tydliga ansökningsinstruktioner för att göra processen så smidig som möjligt.

Yh-utbildning

Studentintervjuer

Vad kan vi hjälpa dig med?

Vi vill att det ska vara enkelt för dig att få svar på dina frågor och hjälp med ditt ärende. Om du inte hittar det du söker, tveka inte att kontakta oss – vi finns här här för att hjälpa dig!