Kontakta oss Kalendarium English Svenska
Logga in
12 900 kr exklusive moms Anmäl direkt
Stockholm 29-30 september
Göteborg 20-21 oktober
Malmö 3-4 november
2 heldagar
Stäng
Kurs

Avflyttningsbesiktning av lägenheter

Om utbildningen

Med genomtänkta arbetssätt och dokumenterade rutiner blir resultatet vid en avflyttningsbesiktning av lägenheter lyckat.

Lägenhetsbesiktningar vid avflyttning är idag en uppgift som allt oftare utförs av fastighetspersonalen i det egna bostadsområdet. Utan kunskap och rutiner är det lätt att göra fel vilket kan leda till missnöjda hyresgäster och att företaget förlorar pengar. Det är viktigt att alla på företaget som gör avflyttningsbesiktningar av lägenheter också gör på samma sätt med dokumenterade rutiner, med god planering och bra verktyg.

Praktisk del

I den praktiska delen av kursen avflyttningsbesiktar av en lägenhet, jämför resultaten och diskuterar svaren. Denna uppgift tillsammans med den teoretiska kommer göra att du känner dig tryggare i din roll när du är tillbaka på arbetsplatsen.

5 tips vid avflyttningsbesiktning

1. Sätt av ordentligt med tid när du ska till en lägenhet så att du hinner titta och gå igenom allt.

2. Se till att du har rutiner för i vilken ordning du ska besiktiga lägenheten, gå vänstervarv och ta rum för rum och detalj för detalj. Det gör det även lättare att hålla fokus även om hyresgästen går efter dig.

3. Om du känner dig osäker, eller om lägenheten är väldigt förstörd kan det vara en god idé att återkomma och titta en gång till. Ta med dig en kollega för att tillsammans resonera och värdera de skador man är osäker på, är det här normalt slitage eller inte?

4. Dokumentera alltid alla skador med kamera (går bra med mobilkamera). Det är alltid bra att ha bevis på skadan och se till att få med rätt datum så att det inte blir några konstigheter vid en eventuell tvist.

5. Det är effektivt om man i företaget ibland gör besiktningar tillsammans med någon kollega för att stämma av om man har samsyn i bedömningsarbetet. Det är inte helt ovanligt att en hyresgäst flyttar från ett område till ett annat inom samma fastighetsföretag och upplever att besiktningsmännen haft olika sätt att bedöma samma typ av skada.

Kursinnehåll
Utbildningsmål
Kurstillfällen
12 900 kr exklusive moms Anmäl direkt
Stockholm 29-30 september
Göteborg 20-21 oktober
Malmö 3-4 november
2 heldagar

Vill du veta mer om utbildningen?

Fyll i dina uppgifter så ser vi till att du får all information du vill ha.

Lexicon logo

Lexicon Fastighet ägs sedan 1 september 2019 av Newton Kompetensutveckling.

Läs mer om förvärvet