Kontakta oss English Svenska
Logga in
7 900 kr (+ 3 100 kr boende & måltider) exklusive moms Anmäl direkt
Stockholm 4-5 maj 2023
Marstrand 11-12 maj 2023
Varberg 24-25 maj 2023
1.5 dagar
Stäng
Kurs

Kompetensträff för Bostadsuthyrare

Tillbringa två intensiva, innehållsrika och roliga dagar tillsammans med uthyrare och säljare från olika bostadsbolag runt om i landet

Välkommen till fastighetsbranschens egen mötesplats för bostadsuthyrare!

Kompetensträffen är platsen för dig som vill inspireras och få nya idéer för att lyfta blicken och diskutera nya arbetssätt. Dagarna innehåller gruppdiskussioner kring egna och andras erfarenheter, intressanta föreläsningar och nätverksbyggande.

Erfarenhet och nätverksbyggande

Kompetensutbyte dag 1

Innan kompetensträffen skickas en enkät till dig för att ta reda på vad just du vill diskutera och byta erfarenheter kring. Utifrån alla deltagares svar tar vi fram frågeställningar och intressanta diskussionsunderlag. Sedan varvas grupparbeten i mindre grupp med diskussioner i stor grupp.

Bra kommunikation – nyckeln till goda hyresgästrelationer och en fungerande arbetsplats

Inspirationsföreläsning dag 2

Till årets inspirationsdag på kompetensträffen har vi bjudit in en VÄRLDSMÄSTARE - Kristina Landgren-Carestam. Kristina har varit förbundskapten både för Sveriges herrlandslag och damlandslag i innebandy och tagit VM-guld med båda. Från sin tid som ledare på högsta elitnivå har hon fått djupa kunskaper kring likheter och olikheter i att coacha damer och herrar mot idrottens ibland hårda prestation- och resultatmål. Kristina är också HR-partner på Wallenstam och har lång erfarenhet av och stor förståelse för bostadsuthyrarens utmaningar i en förvaltningsorganisation.

I år har vi dessutom laddat upp med ytterligare en inspirationsföreläsare till dagen – Mia Inde, Newton i Stockholm. Mia har över 20 års erfarenhet från fastighetsbranschen i olika roller, affärsområdeschef samt kundservicechef. Allt det här har Mia hunnit med på Wallenstam och tillsammans med Kristina Wallenstams kommunikationsprocess med inriktning mot kunden.

Hur gör vi för att utveckla och bibehålla våra goda hyresgästrelationer?

Den digitala utvecklingen har effektiviserat vårt arbete och gör många arbetsuppgifter smidigare. En stor och märkbar skillnad för bostadsuthyraren är digital kontraktsskrivning.

Sedan pandemin har utvecklingen av digitala hyreskontrakt gått rasande fort och majoriteten av bostadsföretagen tillämpar i dag det arbetssättet. Men det kan ha sitt pris. Risken är stor att vi tappar det viktiga mötet med kunden. Det naturliga tillfället för information och kommunikation försvinner när vi inte längre träffas fysiskt på kontoret vid kontraktsskrivningen.

Vår interna kommunikation hänger tätt ihop med ledarskapet – en stark kommunikation bygger en sund företagskultur som skapar förtroende och bryter ner skiljeväggar mellan tvärfunktionella team. Många gånger har vi hört att det finns övrigt att önska när det gäller kommunikationen (och ibland också samarbetet) mellan uthyrning och förvaltning, vem gör vad och i vilket läge?

Den här förmiddagen ägnar vi åt den viktiga kommunikationen på våra bostadsföretag
  • Vilka tillfällen har vi för att kommunicera med våra nya och befintliga hyresgäster? Nyttjar vi dem rätt?
  • Vilka kanaler använder vi och är vi nöjda med dem?
  • Hur kan vi främja delaktighet och inflytande genom direkta relationer till hyresgästerna?
  • Hur ger vi frontpersonalen en nyckelroll där den vardagliga dialogen står i centrum?
  • Fördelar och nackdelar med digitala tjänster för kommunikation med hyresgäster när det gäller service och boinflytande
  • Vad bygger en vinnande kultur där organisationen drar nytta av varandra?
Moderator - Jessica Andersson och Elisabeth Stenson
Datum Plats & Pris
Allmänna Villkor
Allt var bra. Kände mig nöjd och belåten när jag åkte därifrån. Gruppdiskussionerna flöt på från första minuten. Vi bytte erfarenheter och tipsade varandra utan konkurrens. Mycket avslappnat och proffsigt arrangerat!
7 900 kr (+ 3 100 kr boende & måltider) exklusive moms Anmäl direkt
Stockholm 4-5 maj 2023
Marstrand 11-12 maj 2023
Varberg 24-25 maj 2023
1.5 dagar

Vill du veta mer om utbildningen?

Fyll i dina uppgifter så ser vi till att du får all information du vill ha.