English
English

Fastighetsförvaltare Lön

En genomsnittlig lön för fastighetsförvaltare ligger på mellan 40 000 och 55 000 kronor i månaden. Skillnaderna i lönenivåer ligger både i hur länge man har varit i branschen samt vilken utbildning eller annan erfarenhet man har. Det finns också olika geografiska skillnader där storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö utmärker sig som städer där du får en högre lön som fastighetsförvaltare. Om du ska gå in i en löneförhandling kan det vara bra för dig att känna till aktuell lönestatistik för fastighetsförvaltare. Ofta är det möjligt att förhandla upp sin lön.

Publicerad:

En genomsnittlig lön för fastighetsförvaltare ligger på mellan 40 000 och 55 000 kronor i månaden. Skillnaderna i lönenivåer ligger både i hur länge man har varit i branschen samt vilken utbildning eller annan erfarenhet man har.

Få rätt lön som fastighetsförvaltare

Oavsett om du är nyexaminerad eller om du har ett par års erfarenhet vill du känna att dina kunskaper och ditt engagemang återspeglas i din lön. Fastighetsförvaltare bär ett stort ansvar i sitt dagliga arbete, vilket innebär att lönerna vanligtvis är högre än för en del andra yrkesroller inom fastighetsbranschen. En teknisk förvaltare går in på en lön på runt 29 000 kronor, med en snittlön på 35 000 kronor och topplöner kring 50 000 kronor i månaden. Det är några tusenlappar mindre än vad en fastighetsförvaltare tjänar.

Lönetabell

YrkesrollFastighetsförvaltareTeknisk förvaltare
Ingångslön34 000 kr/månad29 000 kr/månad
Medellön42 000 kr/månad35 000 kr/månad
Topplön55 000 kr/månad50 000 kr/månad

Ingångslön

Ingångslönen för fastighetsförvaltare är cirka 34 000 kronor per månad – en hög ingångslön i jämförelse med många andra yrken.

Det som främst påverkar din ingångslön är vad du har för utbildning. Om du har gått en utbildning för fastighetsförvaltare ökar chanserna till en högre ingångslön än om du saknar relevant utbildning sedan tidigare. Utbildningen är CSN-berättigad och du får stora möjligheter till att utöva dina kunskaper rent praktiskt under så kallade LiA-perioder.

Medellön

Medellönen för fastighetsförvaltare är cirka 42 000 kronor per månad medan en del topplöner ligger på upp mot 60 000 kronor per månad.

Medellönen ligger cirka 17 % högre än den svenska genomsnittslönen, vilket ger goda ekonomiska förutsättningar för den som väljer yrket.

Påverka din lön

Det finns flera aspekter som påverkar ens lön, såsom tidigare erfarenhet, utbildning och geografisk plats; men det finns sånt som du själv kan göra för att påverka din lön inför nästa lönesamtal.

Diplomerad fastighetsförvaltare – få högre lönEn diplomerad fastighetsförvaltares lön är cirka 42 000 kronor per månad, medan en biträdande roll ligger betydligt lägre i genomsnitt: 34 000 kronor per månad.  Du kan gå vår utbildning till diplomerad fastighetsförvaltare på plats eller på distans. Utbildningen sträcker sig över 6 månader och ger dig goda möjligheter till att höja din lön som fastighetsförvaltare.Fastighetsförvaltare (YH)Diplomerad fastighetsförvaltare

Dela artikeln

Liknande