Daniel berättar om hur det är att plugga IT på Newton

Informationsteknik är ett spännande område som förväntas fortsätta växa i och med digitaliseringen av samhället. Vi ställde tre frågor till studenten Daniel Menschik som går utbildningen IT-säkerhetstekniker på Newtons skola i Göteborg.

Daniel studerar IT på Newton
Daniel Menschik

1. Varför valde du att gå en IT-utbildning hos Newton?
IT är en bransch som växer otroligt snabbt. Företag utvecklar hela tiden nya produkter som snabbt ska ut på marknaden. Dessutom finns det stora möjligheter till utveckling i denna bransch. Just detta är varför jag sökte mig till en utbildning inom informationsteknik på Newton.

2. Vad är det bästa med utbildningen?
Att inte här lyfta fram LIA (lärande i arbete) vore ett stort misstag. LIA är en bra möjlighet att få in en fot genom dörren. En i klassen påpekade att LIA är lite som en anställningsintervju vilket är väldigt sant. Den är något som jag verkligen vill ta vara på.

3. Varför tycker du man ska välja en IT-utbildning hos Newton?
Jag tycker att lärarna är väldigt kompetenta och kan ge bra svar på tal. De kommer från näringslivet vilket är till vår fördel eftersom vi då har möjlighet att ställa frågor till någon med erfarenhet av branschen. Kombinationen av erfarna lärare och variationen i studierna gör att studietiden på Newton blir väldigt rolig och givande.

Läs här om Newtons IT-utbildningar Systemutvecklare .NET och Systemutvecklare Java.