Kontakta oss Kalendarium English Svenska
Logga in
Stockholm Januari 2023
330 yh-poäng (1,5-års heltidsstudier.) CSN-Berättigad
Stäng
YH

Producent – film och tv-drama

ANSÖKAN ÖPPNAR I SEPTEMBER 2022 - Att arbeta som Producent är kul! I dramaproduktioner anställs en line producer för att bistå producenten med att ha det övergripande ansvaret för projektets ekonomi. En line producer har en nyckelroll på produktionskontoret och övervakar allt arbete från förproduktion till leverans.

Att arbeta som Producent - film och tv-drama

En Producent har som uppgift att arbeta med produktionens budget och säkerställa kostnadstäckning i projektet. Du arbetar kontinuerlig med riskanalys av projektet och tar fram underlag som belyser nödvändiga resurser och förutsättningar för att genomföra inspelningen utifrån uppdraget.

I stort handlar det om att utarbeta strategier för att frigöra pengar och omfördela i budgeten för att sedan kunna genomföra olika delar av produktionsarbetet till en film.

Dina arbetsuppgifter

Som producent assisterar du producenten och ledningen under utvecklingsarbetet och förproduktion. Du undersöker kostnader, tar in offerter och förbereder underlag för att rapportera projektet till bolaget och finansiärerna som kan vara offentliga aktörer, en tv-kanal eller en internationell strömningstjänst.

Under inspelningen reser du sannolikt med teamet på olika locations. Där upprättas ett lokalt produktionskontor för planering och administration av inspelning samt säkerställer att allt finns för att genomföra arbetet.

Vad kan du förvänta dig

Du kommer att få insyn i processen med att anställa filmteamet. Deltar i samarbetet med underleverantörer både framför och bakom kameran. Lärdom om produktionens alla avtal och förhandlingar med skådespelarnas agenter. Du kommer lära dig rekryteringsprocessen, kompetenskraven och får träna på att söka efter extra personal. Gemensamt för branschen är att det behöver ske snabbt, säkert och hållbart.

Vem lämpar sig utbildningen för?

Utbildningen lämpar sig för dig som har lite erfarenhet i branschen eller har en bakgrund inom ekonomi och projektledning, kanske från en annan bransch. Eller så har du arbetat något år på produktionsbolag inom film och tv och vill ta nästa kliv upp i din karriär.

Som person är du en lösningsorienterad organisatör med ordning och reda. Du är tydlig i din kommunikation och dokumentation och trivs med att förbereda och planera. Du har en förståelse för arbetsprocesser i kreativa näringar och ser fördelar med att arbeta på frilansbasis.

Om du saknar arbetserfarenhet i branschen

Saknar du arbetserfarenhet kan du till en början räkna med att arbeta i en assisterande roll efter utbildningen.

Utbildningen kommer ge dig värdefulla kontakter med producenter och du får chans att arbeta med både projektutveckling och produktion på ett etablerat film- eller tv-bolag.

Utbildningens samverkan med branschen
Arbetsplatsen och det egna företaget
Efter utbildningen
Behörighetskrav
Kursöversikt
Stockholm Januari 2023
330 yh-poäng (1,5-års heltidsstudier.) CSN-Berättigad
Ansökan sker på yh-antagning.se

Vill du veta mer om utbildningen?

Fyll i dina uppgifter så ser vi till att du får all information du vill ha.