Stockholm Start V.33
400 yh-poäng (2 års heltidsstudier) CSN-berättigad
Stäng
YH
Ansök senast 02 maj

Specialist tv- och digitalproduktion

Välkommen till vår spännande YH-utbildning som förbereder dig för yrkesrollen som Specialist inom tv- och digitalproduktion. Denna praktiska utbildning, baserad i Stockholm, ger dig en bred kompetens och expertis inom foto, ljud eller redigering.

Yh-utbildningen till Specialist inom tv- och digitalproduktion

Som specialist inom tv- och digitalproduktion kommer du att behärska både de tekniska och innehållsmässiga aspekterna som krävs för att lyckas före, under och efter en produktion. Du kommer att lära dig att arbeta snabbt, hållbart och kostnadseffektivt för att möta branschens krav.

På arbetsplatsen är du oftast verksam som frilansare och har möjlighet att bli visstidsanställd eller anlitas på uppdrag genom din egen firma under produktionsperioden. Detta ger dig flexibilitet och mångsidighet i din karriär.

I dagens tv- och digitalproduktionsbransch finns en ökande efterfrågan på välutbildad personal med videokompetens. Digitaliseringen, övergången till streaming och webbplattformar samt den ökade mängden innehåll har skapat en brist på kvalificerade yrkespersoner inom området.

Valbar inriktning

Eftersom efterfrågan på välutbildade specialister inom tv- och digitalproduktion är hög, finns det många möjligheter att skapa en givande och varierad karriär inom branschen. Valet av inriktning ger dig möjlighet att anpassa din kompetens och karriär efter dina intressen och talanger. Efter att du gått de obligatoriska kurserna är det dags att välja inriktning. Du kan välja att specialisera dig inom fotografi/ljudteknik, inslagsproducent eller redigerare.

Vem passar utbildningen för?
Vad gör en specialist inom tv- och digitalproduktion?
Efter utbildningen
Behörighetskrav
Kursöversikt
Stockholm Start V.33
400 yh-poäng (2 års heltidsstudier) CSN-berättigad
Ansökan sker på yh-antagning.se

Vill du veta mer om utbildningen?

Fyll i dina uppgifter så ser vi till att du får all information du vill ha.