Malmö Start V.33
400 yh-poäng (2 års heltidsstudier). CSN-berättigad
Stäng
YH
Ansök senast 31 maj

Fastighetsförvaltare – Teknisk inriktning

Öppen sen ansökan | Vill du vara med och forma en hållbar framtid inom fastighetsbranschen? Vår utbildning i Malmö för fastighetsförvaltare med teknisk inriktning ger dig verktygen att bidra till en grönare värld. Lär dig att förvalta och utveckla fastigheter med fokus på hållbara lösningar.

Fastighetsförvaltare med teknisk inriktning - En utbildning med hållbarhet i fokus

Som fastighetsförvaltare med teknisk inriktning har du en utbildning som sätter hållbarhet i fokus. Du arbetar med fastighetsprojekt av teknisk, miljömässig eller optimerande karaktär. Det kan bland annat innebära att du säkerställer inomhusmiljön och utvecklar fastigheternas tekniska standard med energioptimering för hållbara och smarta hus. Genom digitalisering samt energi- och miljömål ser du även till att skapa ett långsiktigt och hållbart boende med hänsyn till framtiden, människors hälsa och hög kundnöjdhet.

Varför finns behovet av en förvaltare med teknisk inriktning

I bygg- och fastighetsbranschen finns ett stort behov av teknisk kompetens inom området miljö- och klimatanpassning, vilket gör kunskap om teknisk fastighetsförvaltning till en efterfrågad kompetens. På Newton erbjuder vi en utbildning till fastighetsförvaltare med teknisk inriktning som grundar sig i vad branschen efterfrågar och saknar. Det gör att du i denna roll kommer att kliva in i branschen med helt rätt kunskaper.

Precis som andra branscher styrs fastighetsbranschen av vad marknaden efterfrågar, vilket innebär att den digitaliseringsvåg och det fokus Agenda 2030 medfört även inverkar på yrkesrollen fastighetsförvaltare.

Läs om varför Mia valde Teknisk förvaltare istället för Fastighetsförvaltare

Nära samarbete med framstående branschföretag

Förutom goda möjligheter till ett välbetalt jobb, ger Newtons utbildning till fastighetsförvaltare med teknisk inriktning, dig alla möjligheter till en rolig och utvecklande karriär inom fastighetsbranschen. Genom vårt nära samarbete med framstående branschföretag är utbildningen utformad efter de kompetenskrav som företag efterfrågar. Med utbildningens två praktikperioder får du dessutom värdefull praktisk erfarenhet.

Branschorganisationen Förvaltarforum om yrkesrollen Teknisk förvaltare

Efter avslutad teknisk förvaltare-utbildning

Efter avslutad utbildning hos oss på Newton besitter du kunskaper som fastighetsförvaltare med ett stort ansvar. Ditt främsta ansvar består i att förvalta fastigheten hållbart genom planering av underhåll, uppfyllande av miljökrav och en långsiktighet i byggnadens energianvändning. Med den tekniska kompetens du besitter blir du en viktig kugge för fastighetens välmående och utveckling.

I vår utbildning till fastighetsförvaltare med teknisk inriktning läggs ett stort fokus på miljösmarta val. Det innebär att du får driva fastigheten mot en mer hållbar framtid genom alltifrån modernisering och digitalisering till energieffektivisering.

Arbetsmarknaden för tekniska förvaltare

Fastighetsbranschen har allt högre krav på klimat- och miljöanpassning att leva upp till. Det gör dig till en eftertraktad resurs hos framtida arbetsgivare. Du kan också se fram emot en god löneutveckling och en bransch med bra arbetsvillkor.

Om yrkesrollen
Behörighetskrav
Datorkrav
Efter utbildningen
Kursöversikt
Teknisk förvaltare - Utbildning - Malmö
Som teknisk förvaltare kan du även ta jobb som fastighetsförvaltare, men inte tvärtom. I grunden läser du likadana kurser men som teknisk förvaltare måste du ha större kunskap om teknik och ditt arbete handlar mycket om hur du kan få ner kostnaderna genom att se över energiförbrukningen på fastigheterna. Cliff Wärme, före detta Newtonstuderande

Utbildningens samarbetsföretag

Malmö Start V.33
400 yh-poäng (2 års heltidsstudier). CSN-berättigad
Ansökan sker på yh-antagning.se

Vill du veta mer om utbildningen?

Fyll i dina uppgifter så ser vi till att du får all information du vill ha.