English
English

Lyckas med studierna till fastighets­förvaltare

”Fördelen med en yh-utbildning är praktikperioderna och för mig var praktiken otroligt viktig för att bygga ett nätverk, lära mig nya saker och få en större förståelse för yrket. Så mitt viktigaste tips är att ta praktiken på allvar”, säger Frida Heimer

Publicerad:

Frida Heimer är tidigare student på Newton och fick efter examen jobb på Kungsleden som senare blev en del av Castellum. Nyligen var hon på besök hos oss på Newton som gästföreläsare där hon pratade om hur hennes resa till fastighetsförvaltare sett ut och hur en dag som fastighetsförvaltare kan vara.

Tips på hur du bäst förbereder dig inför dina studier

Här är Fridas tips på hur du på bästa sätt kan förbereda dig inför dina studier till Fastighetsförvaltare på YH.

Hur förberedde du dig för yrkeslivet när du själv pluggade?

– Förutom att sköta studierna och ta praktiken på allvar så försökte jag hålla mig så uppdaterad som möjligt, till exempel genom att följa olika fastighetsbolag på Linkedin och läsa om bland annat fastigheter, försäljningar och utvecklingsprojekt i bransch- och affärsmedia.

Vad är viktigt att tänka på under praktiken?

– Först och främst är det viktigt att hitta ett företag som du tycker är intressant och som lirar med dina värderingar. På plats är det viktigt att visa intresse, vara engagerad och ta alla möjligheter för att lära dig så mycket som möjligt. Våga fråga om du får vara med på möten som du tycker verkar spännande och givande. Alla företag gillar en engagerad person!

–  Jag jobbade stenhårt på min egen praktik och såg det som ett perfekt tillfälle att stärka mitt CV med erfarenhet och referenser.

Hur bygger man ett nätverk i branschen?

– Genom att våga kontakta branschkollegor, fråga frågor och visa att du är intresserad. Ta alla möjligheter du kan få att vara med på olika event eller seminarier. Linkedin är såklart en bra kanal för att hitta nya kontakter. Sen när du väl är förvaltare byggs nätverket av sig självt för att det är ett socialt jobb där du träffar många människor, i alla olika branscher!

– Sen får man inte glömma att klasskompisarna kommer bli dina framtida branschkollegor, det är viktigt att bygga relationer redan där.

Dela artikeln

Liknande