Newton inleder samarbete med LUCO Akademi

10 jan 2023

Newton Kompetensutveckling har tillsammans med LUCO Akademi tagit fram utbildningar inom två högaktuella kompetensområden.

Utbildningar inom bygg- och anläggning

De högaktuella utbildningarna inom bygg - och anläggning kommer att erbjudas till företag och privatpersoner inom bygg, fastighet och anläggningsbranschen och är:

Utbildningarna för byggarbetsmiljösamordning vinner på att genomföras på plats eftersom flera byggherrar kräver att utbildningen är ”fysisk”. Vilket gör det extra roligt att nu kunna erbjuda en komplett BAS-P och BAS-U utbildning med en omfattning av 50 timmar per utbildning, såsom Arbetsmiljöverket säger att det bör vara.

För Agil projektledning har LUCO sedan ett par år arbetat med den agila Scrum-metodiken i konsultprojekt inom infrastruktursektorn och har fått goda erfarenheter av en metod som oftast har använts för att driva IT-projekt.

Susanne Åhlén är Vice vd och Affärsområdeschef Företag på Newton och säger:

— Vi är väldigt glada och stolta över samarbetet med Luco Akademi, en väletablerad- och professionell utbildningsarrangör med gott rykte. Utbildningarna Bas P, Bas U och Agil Projektering inom bygg-, fastighets- & anläggningsprojekt ansluter väl till Newtons befintliga kursutbud. Det ger oss en fantastisk möjlighet att erbjuda våra kunder ett bredare utbud av kurser för att möta branschens kompetensbrist och skapa konkurrenskraft.

Magnus Brile, som är utbildningsansvarig på LUCO Akademi, om samarbetet:

—Newton har ett gott renommé vilket är välkänt bland många kunder, studerande, kursdeltagare och samarbetspartners. Därför känns det stort att nu få tillkännage detta samarbete som har pågått bakom kulisserna sedan en tid.

Utbildning på plats i Stockholm och Göteborg

Utbildningarna kommer att genomföras som öppna kurser i Göteborg och i Stockholm under våren, utbildningarna kan även bokas som företagsanpassade. Läs mer om kursutbudet inom Bygg- och Anläggning.

Kontaktpersoner:

Susanne Åhlén, Newton 073–4154315
Magnus Brile, LUCO, 070–6905089

Om Newton

Newton Kompetensutveckling är ett utbildningsföretag för dig i fastighetsbranschen. Sedan starten 1993 har Newton levererat kompetensutveckling och karriärutveckling till såväl enskilda individer som till näringslivet. Newton erbjuder validering, kurser och diplomutbildningar inom förvaltning, besiktning, juridik, teknik, ekonomi, bygg- och anläggning. www.newton.se

Om Luco

LUCO erbjuder specialistkompetens och riktar sig främst mot byggbranschen och skapar lättillgängliga och visuellt tilltalande utbildningar som kan erbjudas såväl i klassrum som på distans och rena onlineutbildningar där kursdeltagarna kan genomför utbildning i sin egen takt. www.lucoakademi.se